de brug tussen burger en politiek

Wonen en samenleven

Van villa naar meergezinswoning

h-EERLIJK ZOERSEL vindt dat het wettelijk kader moet aangepast worden zodat grote vrijstaande woningen en villa’s opgesplitst kunnen worden in verschillende woonentiteiten. Voor zorg is deze wettelijke voorziening al voorzien in het kader van kangoeroewonen. Het moet ook mogelijk zijn om samen met andere gezinnen te investeren in de aankoop en renovatie van zulke woningen. Hierdoor daalt de prijs per gezin en hoeven geen nieuwe stukken open ruimte aangesneden te worden.

Achtergrond:
In de jaren 70 en 80 werden in onze gemeente veel grote vrijstaande woningen en villa’s gebouwd, meestal op een aanzienlijk stuk grond. Bouwgrond is een schaars goed geworden en de trend om compacter te gaan wonen is terecht ingezet. Tegelijk zien we dat veel van deze grote woningen die nu te koop staan amper verkocht geraken. Enerzijds door de hoge prijs, anderzijds door de hoge kost voor renovatie die je als koper moet dragen.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.