de brug tussen burger en politiek

Inspraak

Het wijkoverleg in ere herstellen

h-EERLIJK ZOERSEL vindt een geregeld wijkoverleg in elke wijk zeer nuttig. Het is een ideaal forum waar burgers, politici, medewerkers van de administratie en vertegenwoordigers van de politie idee├źn en bezorgdheden kunnen uitwisselen en voorstellen kunnen formuleren. Voorstellen die vanuit het wijkoverleg worden geformuleerd dienen vervolgens door het schepencollege besproken te worden. We verwachten dat er op een open en constructieve wijze wordt teruggekoppeld naar de wijk. We vinden het belangrijk dat van elk wijkoverleg ook een verslag wordt gemaakt dat daarna publiek beschikbaar wordt gesteld.

Achtergrond:
Tussen 2009 en 2012 vonden in verschillende wijken overlegmomenten plaats. Het bestuur wilde hiermee de meningen en interesses van inwoners leren kennen, maar hen ook inlichten over projecten die in de wijk op til stonden. Bij de start van de huidige bestuursperiode werd dit soort wijkoverlegmomenten afgeschaft.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.