de brug tussen burger en politiek

Inspraak

Inwoners, (wijk)verenigingen en handelaars tijdig en actief betrekken bij grote projecten

h-EERLIJK ZOERSEL vindt dat bij grote projecten vooraf een initiatiemoment georganiseerd moet worden en dat bij de uitwerking van de plannen inwoners, (wijk)verenigingen en handelaars als volwaardige partners beschouwd moeten worden. Dankzij deze inspraak en participatie zullen projecten breder gedragen worden en meer op maat zijn van de Zoerselaars.

Achtergrond:
We stellen vast dat in de huidige bestuursperiode inwoners, verenigingen en handelaars niet of veel te laat betrokken worden wanneer grote projecten worden opgezet, bv. bij de totstandkoming van de plannen van PPS Halle. Nochtans zijn ze als betrokken partij vaak erg goed op de hoogte van problemen en noden en kunnen ze ook concrete voorstellen en suggesties doen aan het bestuur.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.