de brug tussen burger en politiek

Inspraak, Verenigingsleven

De adviesraden een actieve rol geven in het beleid

h-EERLIJK ZOERSEL vindt dat gedragen voorstellen vanuit de adviesraden door het college ernstig genomen moeten worden en dat de verantwoordelijke schepenen open en constructief feedback geven op de voorstellen.

Achtergrond:
Adviesraden zoals de jeugdraad, cultuurraad, derdewereldraad, milieuraad, sportraad hebben een cruciale rol. Ze vertegenwoordigen immers heel wat verenigingen die actief zijn in Zoersel en adviseren de gemeente bij beleidsbeslissingen. Uit onze vele gesprekken met verenigingen ervaren we echter dat er onvoldoende aandacht uitgaat naar de eigen voorstellen die gedaan worden vanuit deze verenigingen.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.