de brug tussen burger en politiek

Activiteiten, Nieuws

Nieuwjaarsreceptie trekt massa volk

Op zondag 13 januari nodigden we onze leden en sympathisanten uit op een druk bijgewoonde Nieuwjaarsreceptie in het Koetshuis Hallehof in Halle.

Bij de laatste verkiezingen wisten we 3 zetels te bemachtigen in de gemeenteraad. Daarnaast hebben we nu ook een vertegenwoordiger in het Bijzonder Comité van de Sociale Dienst.

“Onze Nieuwjaarsreceptie is ondertussen aan haar zevende editie toe, maar deze was zonder twijfel de meest succesvolle tot nu toe. Doorgaans zakken zo’n 100 à 150 mensen af om te genieten van lekkere hapjes en drankjes, maar nu zaten we op bijna 200 aanwezigen,” zegt voorzitter Jos Vekemans trots.

In zijn speech blikte Jos Vekemans terug op de geweldige uitslag van h-EERLIJK ZOERSEL en de onderhandelingen die erop volgden.

Hij keek ook vooruit naar het werk dat de nieuwe verkozenen te wachten staat de komende jaren: “h-EERLIJK ZOERSEL zal constructief oppositie voeren de komende jaren: wat in het belang van de Zoerselaar is, krijgt onze steun. En we zullen ook zelf geregeld agendapunten naar de gemeenteraad brengen.

Wanneer het nieuwe bestuur keuzes maakt waar de Zoerselaar niet beter van wordt, zullen we duidelijk aangeven waarom we er niet achter kunnen staan.”

Jos hekelde het feit dat N-VA kiest voor een extra schepenmandaat, iets waar alleen de betrokken schepen en de partij beter van wordt, terwijl ze dit geld beter in beleid hadden gestopt.

De voorzitter stelde ook de raadsleden voor die naast hijzelf de partij zullen vertegenwoordigen: Charlotte Vercruyssen en Tom Sleeuwaert in de gemeenteraad en Frederika Houwelijckx in het BCSD.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.