Na 4 jaar eindelijk voetbaldoeltjes op de speelweide ‘Moemoe’

Op de door de gemeente Zoersel beschikbaar gestelde ‘speelweide Moemoe’ zijn nu eindelijk twee voetbaldoeltjes geplaatst voor de kinderen in de wijk Risschot. Deze kwamen er na jarenlange druk vanuit h-EERLIJK ZOERSEL en dankzij de medewerking van schepen Danny Van de Velde.

Meer dan vier jaar geleden (2016) stelde het buurtcomité de vraag aan de gemeente om twee voetbaldoeltjes, enkele speeltuigen en een zitbank voor de kinderen te plaatsen op de speelweide. Dit werd door de gemeente geweigerd.

Jos Vekemans (voorzitter h-EERLIJK ZOERSEL): “Omdat er geen doorbraak kwam, werd ik twee jaar geleden op een buurtbabbel in de wijk Risschot door enkele bewoners aangesproken, of wij vanuit h-EERLIJK ZOERSEL geen druk konden zetten om van de speelweide een meer aantrekkelijke locatie te maken voor de kinderen.

Wij informeerden bij het gemeentebestuur, maar het antwoord van de burgemeester was, dat dat niet kan, omdat de speelweide zich in agrarisch gebied bevindt. Volgens de burgemeester mochten er geen vaste constructies geplaatst worden. De voetballertjes konden volgens haar ook gewoon enkele truien op de grond leggen als doel.

Uiteindelijk, dankzij de onafhoudelijke en jarenlange druk vanuit h-EERLIJK ZOERSEL en dankzij de medewerking van schepen Danny Van de Velde, die we uiteindelijk toch konden overtuigen, zijn er nu toch twee voetbaldoeltjes geplaatst.

De kinderen uit de wijk Risschot kunnen dus vanaf vandaag een heerlijk potje voetbal spelen.”

2 gedachten over “Na 4 jaar eindelijk voetbaldoeltjes op de speelweide ‘Moemoe’

  1. Eerste bovenstaande foto toont een enthousiast voetballertje. Die zijn zomer kan niet meer stuk . Proficiat h- EERLIJK Zoersel.

  2. zou graag eens iemand van de jongeren daar zien voetballen; fietsen er zeer geregeld langs en nog nooit iemand gezien; iemand moet die voetbaldoeltjes toch gevraagd hebben; waarom komt er dan niemand of weinig (misschien wel eens iemand gemist)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.