Smileybordjes hebben onmiddellijk effect

Deze week werden smileybordjes geplaatst in Halle-Dorp bij het begin van de zone 30. Deze bordjes kwamen er op voorstel van Heerlijk Zoersel. Onze partij plaatste in 2020 een telraam in de zone 30 en daaruit bleek dat bijna 60% van het verkeer zich niet aan de snelheid houdt, wat gevaarlijk is aangezien er midden in de zone 30 een school gelegen is. Heerlijk Zoersel formuleerde daarom verschillende voorstellen om de veiligheid in de dorpskern te verbeteren.

Jos Vekemans, voorzitter Heerlijk Zoersel: “En smileybordjes plaatsen om chauffeurs attent te maken op de zone 30 was een van die voorstellen. Normaal gezien hadden de smileybordjes vorig jaar reeds geïnstalleerd moeten zijn, maar er waren problemen met de levering. Daarom werd de zone 30 tot nu aangegeven met grote verkeersborden.”

Tom Sleeuwaert, fractieleider: “Door smileybordjes te plaatsen waar de gemeten snelheid in real time wordt weergegeven, worden chauffeurs gewezen op de maximumsnelheid. Dat is veel effectiever dan een verkeersbord. Verschillende bewoners die in de buurt van de smileybordjes wonen, lieten ons gisteren reeds weten dat ze zien dat chauffeurs hun snelheid aanpassen wanneer ze opmerken dat ze tegen te hoge snelheid de zone 30 binnenrijden. Missie geslaagd dus: een aangepaste snelheid en een veiligere schoolomgeving, zonder onmiddellijk op de bon te vliegen.”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.