Dan toch geen gemeenteraad via e-mail

De gemeenteraad van april zal dan toch niet via e-mail verlopen, zoals de meerderheid vorige week had aangekondigd. In plaats daarvan zal een videovergadering plaatsvinden. h-EERLIJK ZOERSEL is zeer blij met deze wending die er op expliciete vraag van de oppositie is gekomen.

Het nieuws dat de gemeenteraad van april via e-mail zou verlopen, leidde vorige week tot een storm van ongeloof. E-mail is een medium dat geen debat toelaat. Bovendien zijn er veel oplossingen voorhanden die gebruiksvriendelijk zijn en ondertussen ook in andere gemeenten werden ingezet als alternatief voor een echte gemeenteraad in een raadszaal.

Tom Sleeuwaert (fractieleider h-EERLIJK ZOERSEL): “Maandag vond op vraag van de oppositie een video-overleg via Zoom plaats met alle fractieleiders, de algemeen directeur en de burgemeester. Dit overleg verliep zeer vlot. We reikten vanuit de oppositie ook verschillende ideeën en voorstellen aan om een gemeenteraad via Zoom vlot te laten verlopen. Zo stelde ik voor dat raadsleden die een slechte internetverbinding hebben of minder ICT-vaardig zijn op het moment van de gemeenteraad vanuit het gemeentehuis kunnen deelnemen. Op die manier is de internetverbinding gegarandeerd en kan er ook ondersteuning geboden worden, mocht er iets mis lopen. Ik heb ook aangeboden om de beknopte handleiding die ik had uitgewerkt voor ons partijbestuur ter beschikking te stellen van de meerderheid. Op die manier moet het warme water niet opnieuw uitgevonden worden. Iets waar daags nadien door de administratie al onmiddellijk gebruik van werd gemaakt.”

Jos Vekemans (voorzitter h-EERLIJK ZOERSEL): “Het is immers niet alleen de gemeenteraad die in april digitaal zal plaatsvinden. Ook de voorbereidende vergadering van ons partijbestuur zal via Zoom verlopen. Gisteren deden we met enkele bestuursleden alvast een test om de mogelijkheden te verkennen. Die verliep super vlot. Ook ik was direct mee met de mogelijkheden.”

De gemeenteraad zal niet rechtstreeks online te volgen zijn, maar de opname ervan zal zoals steeds online ter beschikking komen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.