Heerlijk Zoersel is blij met voetgangerscirkels en roept op om onveilige voetpaden te melden

Je hebt de bordjes met daarop ‘voetgangerscirkel’ mogelijk al opgemerkt in de deelgemeentes Zoersel en Halle.

Wandelen stimuleren op trajecten zonder hindernissen

Deze bordjes duiden een traject aan in de dorpskernen waar je zonder hindernissen kunt wandelen: de stoepranden werden afgevlakt en de wandelpaden zijn er geëffend. Hierdoor zijn ze ook goed toegankelijk met een wandelstok, een rollator of een rolstoel. 

Met deze voetgangerscirkels wil de gemeente Zoersel mensen die moeilijker te been zijn en ouderen stimuleren om geregeld een wandeling te maken. 

Stef Philipsen, bestuurslid Heerlijk Zoersel: “We zijn zeer blij met dit initiatief dat mensen uitnodigt om meer buiten te komen. De trajecten zijn 1,8 en 2,5 kilometer lang en vertrekken aan woonzorgcentrum De Buurt en woonzorgcentrum Halmolen. Onderweg zijn er verschillende banken waar je even kunt verpozen.”

Ook andere plaatsen aanpakken

Heerlijk Zoersel krijgt geregeld meldingen van onveilige weginrichtingen, gaande van loszittende stenen tot hindernissen. We geven elke melding door aan de gemeente wat meestal leidt tot een directe reactie. We zijn de dienst openbare werken dankbaar voor de snelle uitvoering.

Ken je zelf plaatsen waar de veiligheid of het comfort voor voetgangers verbeterd kan worden? Laat het dan zeker even weten aan ons via info@heerlijkzoersel.be. Je kunt dit soort meldingen ook rechtstreeks bij de gemeente doen via het meldingsformulier op de website van de gemeente. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.