In Zoersel zijn mondmaskers een ‘gadget’, een ‘promostunt’

De Zoerselse meerderheid vindt het niet nodig om mondmaskers te verdelen in het kader van de exit-strategie. Sterker nog: burgemeester Liesbeth Verstreken (N-VA) parkeerde het uitdelen van dit soort ‘gadgets’ als ‘promostunt’.

Over mondmaskers is heel veel te doen geweest de voorbije weken: het gebrek aan voldoende maskers voor de mensen in de zorg, de slechte kwaliteit van de geleverde maskers, de zin en de onzin ervan.

Toch gaat ondertussen iedereen ervan uit dat het dragen van mondmaskers een wezenlijk onderdeel zal uitmaken van de exitstrategie van de coronacrisis. Niet dat iedereen ze permanent zal moeten dragen, maar wel bijvoorbeeld als je het openbaar vervoer wil gebruiken.

CD&V bracht het voorstel naar de gemeenteraad om elke Zoerselaar een herbruikbaar mondmasker te geven.

Jos Vekemans (voorzitter h-EERLIJK ZOERSEL): “Wij vonden dit een goed voorstel. We verwachten immers van een lokaal bestuur dat het ook proactief werkt. Het voorbereiden van een exit hoort hier dus zeker bij.

Stel dat de Veiligheidsraad beslist om burgers van de ene op de andere dag terug gefaseerd uit hun kot te laten, mits het dragen van een mondmasker. Wat voor toestanden zouden we dan krijgen als niet iedereen over een mondmasker beschikt? Ik voorspel het u: pure chaos.

We weten ondertussen allemaal wat een zooitje het geweest is om voldoende mondmaskers bijeen te krijgen voor de mensen van de zorg. Je kunt dit dus niet vroeg genoeg beginnen voorbereiden, niet alleen de aankoop en de verdeling, maar ook het opmaken en verspreiden van heldere instructies zodat de mondmaskers correct en veilig gebruikt worden.”

Tijdens de eerste online gemeenteraad gooide de meerderheid echter het voorstel de prullenmand in. De burgemeester parkeerde het bijkomende agendapunt zelfs als ‘promostunt’ en had het verschillende keren over ‘gadgets’ toen ze het over de mondmaskers had.

Jos Vekemans: “Ik moet zeggen: ik zat met stomme verbazing te kijken naar onze burgemeester toen ze dit soort taalgebruik hanteerde. De verantwoordelijkheid die een burgemeester moet dragen, glijdt in Zoersel blijkbaar van onze burgermoeder af als water van een eend.”

5 gedachten over “In Zoersel zijn mondmaskers een ‘gadget’, een ‘promostunt’

 1. Gewoon schandalig. Zoveel steden en gemeenten vinden het een absolute must – wanneer we uit ons kot mogen – om mondmaskers te dragen op plaatsen waar de sociale afstand moeilijk te handhaven is om zo onszelf en onze medemens te helpen om veilig te kunnen bewegen op bvb trein, tram en bus, op markten, in supermarkten en ga zo maar door. De denkwijze van de burgemeester dat het hier om gadgets gaat, gaat echt mijn petje te boven !!!!!

  1. Renée jullie maken zelf mondmaskers. Prachtig !! Maar waar halen jullie het materiaal – stoffen-naaigaren-linten-filters enz… ? Dat vraag ik mij af?

 2. Volledig akkoord

  Zoersel = “zorg”gemeente, mee gedragen door een talrijke “vrijwilligersploeg” van Zoerselaars die “zorgen voor elkaar”.

  Vooral nu, in deze crisistijd, verwachten wij dat de gemeente op haar beurt zou” zorgen” voor haar Zoerselaars door hen een extra (verplichte) bescherming aan te bieden in de vorm van een gratis herbruikbaar mondmasker. Onze burgemeester beweert echter dat voor deze gadgets helaas geen middelen hoeven uitgegeven te worden.
  Geen geld voor gezondheid!?
  Zéér teleurstellend toen ik op de kaart “zal jouw gemeente mondmaskers voorzien” een “rode NEE” zag voor Zoersel, – een rode schand(schaamte)vlek op onze gemeente tussen de meerderheid “groene JA” vlekken. Enkele dagen later is de “Nee” dan gewijzigd in “Voorlopig niet” m.a.w. NIET.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.