Zoersel heeft nood aan een volwaardig hondenlosloopgebied

Volgens het ministerie van Landbouw en Visserij telt Vlaanderen 10 honden per 100 inwoners. Volgens de FOD Economie hebben 18,7% van de gezinnen minstens 1 hond. Op een bevolkingsaantal van 21888 inwoners en 7716 gezinnen in Zoersel (op 27/12/2016) betekent dit dus dat er in onze gemeente 1500 à 2000 honden rondlopen.

Waar moeten deze liefhebbers met hun honden naartoe als ze deze willen laten loslopen zonder een gas-boete te riskeren?

Naar Brasschaat waar inmiddels al 5 (!) losloopgebieden zijn? Of naar de Bremweide in Deurne (een hondenweide van 3 hectaren)?

Wij willen dit groot aantal hondeneigenaars (met hun gezin praten we al snel over 3000 à 4000 liefhebbers) niet in de kou laten staan. Een ruimte die wij hiervoor voorzien, ligt in ons park Hallehof, rondom het prieeltje.

Bovendien betekent een hondenlosloopgebied ook een sociaal gebeuren. Eigenaars spreken er af, komen samen om te praten en te wandelen. Logisch want ze hebben allen dezelfde hobby: hun hond.

Onder druk van al deze hondenbezitters moet het mogelijk zijn om in Zoersel een volwaardig hondenlosloopgebied in elke deelgemeente te voorzien!

DAAROM :

Kom op zondag 18 maart 2018 om 10 uur met uw hond(en) naar de parking aan De Castelijnshoeve, Kasteeldreef 52 in Halle (in het park van Halle), dan maken we samen een mooie wandeling van een uurtje door onze groene gemeente en lopen we langs een ideale losloopzone.

Werner De Gelaen, gedragscoach (www.kirafiki.be) zal aanwezig zijn en al uw vragen of problemen rond de opvoeding van uw hond beantwoorden.

Na de wandeling wordt u één gratis drankje aangeboden en krijgen uw honden lekkere snoepjes mee.

Graag gratis inschrijven vóór 10 maart 2018 via info@heerlijkzoersel.be