Site kerkplein: van doofpot naar groen, gedragen project

h-EERLIJK ZOERSEL vindt dat de vroegere Van Pelt-site in Sint-Antonius ideaal is voor woonontwikkeling en handelspanden, dit om de kernen te versterken en de open ruimte te bewaren. Maar een project van een dergelijke omvang kan niet zonder inspraak van de betrokkenen gerealiseerd worden. Zo dient er voldoende ingezet te worden op groene ontmoetingsplekken voor jong en oud. Het aantal woningen en de bouwstijl moet passen in de omgeving en er moet ingezet worden op een mix van woningen (sociale woningen, private woningen, enz.). Daarnaast is het essentieel om de mobiliteit en de parkeerproblematiek grondig te onderzoeken en hierin keuzes te maken voor het project gerealiseerd wordt, temeer omdat er drie basisscholen in de onmiddellijke omgeving liggen.

Achtergrond:
Bij de start van de zomervakantie van 2018 verschenen plots gele aankondigingsborden aan de Heimeulenweg (aan de Post van Sint-Antonius). Een private ondernemer (Van Pelt) wil er 7 kubusvormige woonblokken bouwen. Het is de eerste fase van een veel groter project waar honderden extra woningen zullen gebouwd worden op en aan de vroegere site Van Pelt aan de kerk. Hoewel het project reeds sinds 2016 in nauw overleg met het gemeentebestuur wordt uitgewerkt, waren noch de buurtbewoners, noch de handelaars of de scholen in de buurt betrokken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.