de brug tussen burger en politiek

Nieuws

“Bart de Wever wordt niet de volgende burgemeester van Zoersel!”

Vanavond start op VTM ‘Jambers in de politiek’. De journalist op rust volgt de Antwerpse kopstukken in de heftige verkiezingsstrijd. Ook in duidingsprogramma’s op één en Canvas focussen de journalisten op de centrumsteden en de strijd tussen nationale kopstukken. 

De ‘moeder der verkiezingen’ (waar hebben we dat eerder gehoord?) ligt nog maar 33 weken van ons verwijderd. Veel nationale partijen zien in de gemeenteraadsverkiezingen dan ook een eerste test van wat de uitslag volgend jaar in mei zal zijn als we opnieuw een Vlaams en federaal bestuur kiezen.

Maar zover zijn we nog niet. Eerst komen de verkiezingen van zondag aanstaande … en dat zijn lokale verkiezingen. Een stem op partijen die het nationaal goed doen, betekent niet dat deze nationale kopstukken in 2019 in Zoersel de lakens zullen uitdelen. Bart de Wever wordt dus niet de volgende burgemeester van Zoersel, net zomin als Theo Francken, Kris Peeters, Wouter van Besien of Gwendolyn Rutten. 

Op 14 oktober gaat het:

  • over uw buurt en uw vereniging, niet over scheurtjes in een kerncentrale
  • over inspraak bij grote projecten, niet over transmigranten
  • over hoe elke dorpskern gaat veranderen de komende zes jaar, niet over de pensioenplannen van de regering Michel
  • over concrete voorstellen voor betaalbaar wonen in onze gemeente, niet over de Brexit
  • over groene ontmoetingsplekken voor jong en oud, niet over wat er in een volgende staatshervorming geregeld moet worden
  • over veilige schoolomgevingen, niet over het doorbreken van het cordon sanitaire

h-EERLIJK ZOERSEL is er klaar voor om u te vertegenwoordigen en haar stempel te drukken op het beleid. Als enige lokale partij weten we wat er écht leeft in onze gemeente. Ons programma bevat geen megalomane projecten, wel concrete voorstellen om het leven in onze mooie, groene gemeente nog aangenamer te maken voor iedereen, de komende zes jaar en daarna.

Mogen we zondag op uw stem rekenen?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.