Infomarkt over herbestemming site Van Pelt en omgeving

Immo Van Pelt wilde aan de Post in Sint-Antonius 7 kubusvormige woonblokken bouwen met elk 6 woonentiteiten. Het is de eerste fase van een veel groter project waar honderden extra woningen zullen gebouwd worden op en aan de vroegere site Van Pelt aan de kerk.

Hoewel het project reeds sinds 2016 in nauw overleg met het gemeentebestuur werd uitgewerkt, waren noch de buurtbewoners, noch de handelaars of de scholen in de buurt betrokken en werden zij bij de start van het bouwverlof vorig jaar geconfronteerd met de gele borden van het openbaar onderzoek.

h-EERLIJK ZOERSEL vindt dat de vroegere Van Pelt-site ideaal is voor handelspanden en woonontwikkeling, dit om de kernen te versterken en
de open ruimte te bewaren.

Maar een project van een dergelijke omvang kan niet zonder inspraak van de
betrokkenen gerealiseerd worden. Zo dient er voldoende ingezet te worden op groene ontmoetingsplekken voor jong en oud. Het aantal woningen en de bouwstijl moet passen in de omgeving en er moet ingezet worden op een mix van woningen
(sociale woningen, private woningen, enz.). Daarnaast is het essentieel om de mobiliteit en de parkeerproblematiek grondig te onderzoeken en hierin keuzes te maken voor het project gerealiseerd wordt, temeer omdat er drie basisscholen in de onmiddellijke omgeving liggen.

Nadat het gemeentebestuur in oktober 2018 de omgevingsvergunning had geweigerd voor het project, ging de projectontwikkelaar in beroep. Immo Van Pelt heeft nu een ruimer dossier uitgewerkt waarvoor op 19 april 2019 het openbaar onderzoek start (dit loopt tot 20 mei).

Voor de start van dit openbaar onderzoek organiseert de projectontwikkelaar een infomarkt in de Kapel op woensdag 17 april van 16 tot 21 uur.

Op de infomarkt zullen naast de plannen voor de eerste fase aan de Post ook de plannen voor de volledige site Van Pelt getoond worden.

Iedereen die in de buurt woont, werkt of naar school gaat, is welkom om de infomarkt te bezoeken. Wij zullen er ook zeker naartoe gaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.