Windmolens? Ja … maar op de juiste locatie

Vorig jaar raakte bekend dat Mintjens Group, Fingo en Tri uit buurgemeente Malle windmolens wilden plaatsen op en rond het industrieterrein van Malle. Volgens de plannen zouden er drie in Malle komen en één op grondgebied Zoersel, vlak naast het voetbalveld van KFC Eendracht Zoersel.

Kort nadien werd Windstil opgericht, een actiegroep van bezorgde burgers.

Om ons goed te informeren richtte h-EERLIJK ZOERSEL binnen haar bestuur een werkgroep op die zich verdiepte in het dossier. We zochten contact op met zowel de ondernemers die het project wilden realiseren als met de actiegroep, namen deel aan de vele infosessies van beide partijen en brachten ook een plaatsbezoek bij Encon in Bilzen, het bedrijf dat de windmolens zou plaatsen in opdracht van de initiatiefnemers.

h-EERLIJK ZOERSEL is groot voorstander van duurzame energie en is dus investeringen in alternatieve energievormen genegen. Bovendien is het ook zeer positief dat ondernemers willen investeren in dit soort projecten.

Anderzijds begrijpen we zeer goed de bezorgdheden van de omwonenden. Het is duidelijk dat het draagvlak voor een project op die locatie ontbreekt. Ondanks de vele infomomenten is er ook nog steeds zeer veel onduidelijkheid over de impact van het project op de omgeving.

Recent lieten de meerderheidspartijen van Malle weten dat ze om dezelfde redenen niet achter het project kunnen staan.

Het gemeentebestuur van Zoersel heeft zich nog niet uitgesproken over de zaak.

h-EERLIJK ZOERSEL vraagt het Zoerselse gemeentebestuur om zelf actie te ondernemen om andere locaties in kaart te brengen waar de hinder voor omwonenden kleiner is. Onze partij wil graag constructief meewerken hieraan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.