de brug tussen burger en politiek

Bruisende dorpskernen, Dienstverlening

Zoerselcheque om lokale ondernemingen te steunen

h-EERLIJK ZOERSEL wil van harte iedereen danken die zijn of haar steentje bijdraagt in de strijd tegen het coronavirus. Tegelijk doet onze partij twee voorstellen om de Zoerselse ondernemers te ondersteunen.
Door het aangepaste aanbod van de Zoerselse handelaars bekend te maken via de gemeentelijke communicatiekanalen willen we het ‘winkelhieren’ promoten tijdens de crisis.
Daarnaast stelt h-EERLIJK ZOERSEL voor om elke Zoerselaar eenmalig een Zoerselcheque van 10 euro te geven die besteed kan worden bij de lokale ondernemingen.

Jos Vekemans (voorzitter h-EERLIJK ZOERSEL): “De impact van het coronavirus op onze samenleving is gigantisch. Het verenigingsleven is stilgevallen, winkels zijn gesloten en zelfs een hartelijke begroeting kan niet meer.

Maar op moeilijke momenten, komen ook heel warme initiatieven naar boven. Het applaus in de straten, de beertjes achter de ramen, de helpende handen die spontaan worden aangeboden, … ze maken me intens gelukkig.

Ik wil onze oprechte dank uitdrukken voor iedereen die zijn of haar steentje bijdraagt in de strijd tegen het coronavirus: de zorgverleners, de politiediensten, de medewerkers van voedingswinkels, de apothekers, de vrijwilligers aan de supermarkten, de vrijwilligers die ondersteuning bieden aan risicogroepen, de vrijwilligers die mondmaskers maken, enz. Ook een groot woord van dank alle Zoerselaars die de richtlijnen van de overheid goed opvolgen.”

Ik wil de Zoerselaars ook oproepen om de Zoerselse ondernemingen nu en in de toekomst te steunen. Veel zaken zijn gesloten en het is momenteel onduidelijk wanneer de richtlijnen versoepeld zullen worden. De zaken die wel nog open zijn, moeten zich aan strikte regels houden.”

Daarom doet h-EERLIJK ZOERSEL ook een oproep aan het gemeentebestuur om tijd en middelen vrij te maken voor de Zoerselse ondernemingen om hen de nodige zuurstof te geven. Onze partij vraagt om een aparte pagina op de website van de gemeente te voorzien voor onze ondernemingen in coronatijden.

Tom Sleeuwaert (fractieleider h-EERLIJK ZOERSEL): “We zien in gemeenten als Vorselaar en Boechout dat op de gemeentewebsite niet alleen de ingeperkte openingsuren van handelaars vermeld staan, maar ook bijvoorbeeld het aangepaste aanbod van horecazaken die nu aan thuislevering of take away doen. Door deze info ook actief te promoten via de elektronische nieuwsbrief en de sociale mediakanalen van de gemeente Zoersel, worden onze lokale ondernemingen in de kijker gezet en worden mensen gestimuleerd om te ‘winkelhieren’.

Maar we moeten ook denken aan de moeilijke weken en maanden die nog zullen volgen. Daarom zullen we op de eerstkomende gemeenteraad een bijkomend punt agenderen om iedere inwoner van onze gemeente een Zoerselcheque van 10 euro te geven. Het systeem van de Zoerselcheque bestaat al verschillende jaren en is ontstaan om de lokale ondernemers te ondersteunen. Je kunt er na de crisis mee terecht in een brasserie, maar even goed bij de kapper of een bloemenwinkel.”

Jos Vekemans: “We staan nog voor enkele moeilijke weken, maar samen komen we deze crisis te boven. Blijf elkaar steunen en hou voldoende afstand.”

 1. Daniel Talpe

  zeer goed initiatief om de lokale middenstand te steunen door Winkelhieren .
  Samen sterk , we houden afstand en blijven gezond

 2. Simone Daglinckx

  Fantastisch initiatief om alle kleine kmo’s en kleine zelfstandigen te steunen in deze moeilijke tijden, dus “winkelhieren” met zijn allen !

 3. Daniël Talpe

  Jammer dat dit onderwerp niet werd aangenomen .
  De meerderheid met CD&V hebben dit weggestemd .
  Jammer dat de zoerselaar dit steuntje niet gegund werd en ook de lokale middenstand krijgt amper steun .
  We moeten het dus niet hebben van onze lokale politici want is begrip heel ver.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.