de brug tussen burger en politiek

Bruisende dorpskernen

De terrassen gaan vanaf zaterdag terug open. Steun onze lokale horeca!

Aanstaande zaterdag 8 mei 2021 mogen, na een half jaar gesloten te zijn geweest, de horecazaken terug gedeeltelijk opstarten. Aangezien het momenteel enkel de opening van de terrassen betreft, zal het weer een belangrijke rol spelen in het succes van deze heropstart. Maar de voorspellingen zien er voor het eerste weekend alvast goed uit.

h-EERLIJK ZOERSEL en Vlaams Belang roepen samen op om de lokale cafés, brasseries en restaurants te steunen door ze een bezoek te brengen de komende dagen, weken en maanden.

Jos Vekemans, voorzitter van h-EERLIJK ZOERSEL: “Ik ben heel blij om opnieuw te kunnen genieten bij onze Zoerselse horecazaken. Ik sta te popelen om zaterdag terug een Duvel te drinken op één van onze gezellige terrassen. Ik roep de Zoerselaars op dit ook te doen want de horeca-ondernemers kunnen alle steun gebruiken. Laat ons allemaal samen een duidelijk signaal geven dat we trots zijn op onze Zoerselse horeca. Maak zeker ook een mooie foto op jullie favoriet Zoersels terras en deel het op Facebook of Instagram met de hashtag #iksteundezoerselsehoreca.”

Wouter Bollansée, voorzitter van Vlaams Belang Zoersel: ”Ook wij kijken ernaar uit om mensen terug te ontmoeten. Maar we moeten ons wel bewust blijven van het feit dat het coronavirus nog niet helemaal verdwenen is. De Zoerselaar heeft er alle belang bij om de heropening van de horeca ordelijk te laten verlopen. Ieder draagt daarin een verantwoordelijkheid. Ik hoop oprecht dat de horeca-uitbaters zich niet bezig moeten gaan houden met ‘agent’ te spelen. Als ieder zijn steentje bijdraagt tot een ordelijke heropening, helpen we onze horeca-uitbaters enorm.”

Beide partijen zullen alvast het goede voorbeeld geven door zaterdag samen met 4 personen (het maximum aantal personen waarmee u aan een tafeltje mag zitten) een ronde te doen langs een aantal horecaterrassen in Halle, Sint-Antonius en Zoersel.

De exacte route is nog niet gekend maar de kans is groot dat u hen zaterdag tegenkomt op het terras van o.a. de Sjoks, de Pourtous en het Retro-café.

Schol!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.