Interview met nieuw bestuurslid Luc Joris

Luc Joris, geboren en getogen in Sint Teunis, politieman op rust en verenigingsman in hart en nieren, wordt bestuurslid bij h-EERLIJK ZOERSEL. We interviewden ons nieuwe bestuurslid op het speelplein Moemoe waar Luc samen met de buurtgroep elk jaar de Risschotse Feesten organiseert.

Luc Joris: “Zelf stem ik bij Vlaamse en federale verkiezingen al jaren op N-VA, maar niet bij de gemeenteraadsverkiezingen. Na 3 jaar van zeer nabij de lokale politiek gevolgd te hebben, is voor mij één ding duidelijk geworden: Zoersel heeft nood aan een sterke lokale partij als h-EERLIJK ZOERSEL. Een partij die zich alleen bezig houdt met de lokale politiek en de belangen van de Zoerselse gezinnen, wijken, verenigingen en middenstanders.  Toen Jos Vekemans me uitnodigde voor een gesprek werd het al snel duidelijk dat we op dezelfde lijn zitten en ik, samen met zijn team, naar 2024 wil gaan voor de volgende gemeenteraadsverkiezingen. We leggen de lat hoog: we willen de grootste partij van Zoersel worden. En dat is absoluut een haalbare kaart. Kijk maar naar onze buurgemeente Malle waar een lokaal verankerde onafhankelijke dorpspartij liefst 27 jaar het beleid heeft gevoerd.”  

Jos Vekemans, voorzitter h-EERLIJK ZOERSEL: “Het klikte inderdaad onmiddellijk met Luc. Hij heeft een mooie carrière uitgebouwd als politieambtenaar in Zoersel, in Schilde, in de politiezone Voorkempen en de recherche van Antwerpen. Deze expertise wil hij nu inzetten in onze partij. Hij zal zich dan ook focussen op de domeinen veiligheid en mobiliteit.”

Luc Joris: “Van mijn rechercheverleden neem ik mee dat overleg, diplomatie, observatie en luisterbereidheid belangrijk zijn om tot oplossingen te komen voor probleemsituaties.  Nu ik met pensioen ben, staat het me vrij om aan politiek te doen en wil ik niet langer aan de zijlijn staan.  Ik wil mij volledig engageren en mijn opgedane kennis positief gebruiken, om een bijdrage te leveren aan het welzijn van onze gemeente.”

Luc Joris is ook een man van het verenigingsleven. Hij is bestuurslid van de buurtgroep “Het Risschot” en zet zich al jaren in voor de verschillende activiteiten, zoals de Risschotse Feesten, de kerstboomverbranding, de Valentijnsbrunch, de buurtbabbels, enz.
Als lid van de Feestneuzen organiseert hij jaarlijks mee de volksspelen van Sint-Antonius en in de weekends trekt hij er met de Tripple Bikers uit Sint-Antonius op uit om de nodige kilometers af te malen en nadien op een terrasje bij te praten.

Luc Joris: “Gelukkig ben ik nu op pensioen wat me de tijd geeft om dit alles te doen.  Met mijn echtgenote heb ik 2 kinderen en 5 kleinkinderen die allemaal in onze mooie groene gemeente wonen.” 

Voorzitter Jos Vekemans en bestuurslid Luc Joris op Speelplein Moemoe

4 gedachten over “Interview met nieuw bestuurslid Luc Joris

  1. Proficiat Luc, ik ben er zeker van dat je ook hier een positieve inbreng zal hebben in het reilen en zeilen van Heerlijk Zoersel en de Zoerselse politiek in het algemeen.

  2. Prachtig en proficiat

    Als “preventie diefstalpreventie adviseur” (DPA) kijk ik er naar uit om samen eens een babbel te hebben met Luc over de diefstalpreventie in Zoersel ten dienste van de bewoners.

    Mvg en succes

    Stan

    1. Hallo Stan, alhoewel ik je nog niet ken ben ik zekere bereid om met jou van gedachten te wisselen omtrent de diefstalpreventie in Zoersel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.