h-EERLIJK ZOERSEL schenkt 4000 mondmaskers aan de Netzak en het OCMW

Cindy Van Paesschen, Charlotte Vercruyssen en Frederika Houwelijckx van h-EERLIJK ZOERSEL doneerden donderdagochtend 4000 mondmaskers aan de Netzak en het OCMW van Zoersel.
“We willen hiermee de boodschap geven dat voorzichtigheid geboden blijft, ook al dalen de besmettingscijfers stelselmatig en lonkt het ‘rijk der vrijheid’. We geloven ook dat het nuttig is dat mensen die het financieel moeilijk hebben via het OCMW en de Netzak gratis mondmaskers kunnen bekomen. Dit wordt volgens ons best als structureel aanbod voorzien, zodat ook in de toekomst bij een eventuele nieuwe golf de nodige mondmaskers beschikbaar zijn.”

De mondmaskers die h-EERLIJK ZOERSEL heeft aangeboden, worden alvast gratis ter beschikking gesteld via het OCMW en de Netzak. Charlotte Vercruyssen (gemeenteraadslid): “Nu de besmettingscijfers dalen en er geleidelijk aan meer versoepelingen komen, kijken we er enorm naar uit het ‘rijk der vrijheid’. Maar hoe gaat dat eruit zien? Gaan we terug naar ons oude normaal of trekken we lessen uit de coronacrisis?

h-EERLIJK ZOERSEL plaatst hierover een agendapunt op de eerstkomende gemeenteraad om te vernemen welke structurele maatregelen de gemeente zal nemen op basis van de inzichten van de coronacrisis. We beseffen namelijk met z’n allen steeds meer dat we zullen moeten leren omgaan met varianten, andere virussen, enz. We moeten daarom ook nadenken over structurele oplossingen
voor problemen waar we tegenaan zijn gelopen en die we de voorbije jaren al doende hebben opgelost.”

Hogere luchtkwaliteit, lagere energiefactuur

Frederika Houwelijckx (raadslid in het bijzonder comité): “Een mooi voorbeeld is de luchtkwaliteit op onze scholen. Net als in de rest van Vlaanderen hebben we de ramen van de klaslokalen open gezwaaid. En dat was goed te doen in de lente en bij de start van het schooljaar, maar in de winter is dat een stuk minder aangenaam en bovendien was het ook een ramp voor de energiefactuur. Dit is dus geen structurele oplossing en al zeker niet in een gemeente die wil inzetten op duurzaamheid.
Gelukkig zijn er ondertussen oplossingen beschikbaar zoals luchtreinigers. Luchtreinigers zijn een betaalbare en haalbare manier om de druppeltjes waar een virus zich aan vastklampt uit de lucht te halen. Ze zijn stukken goedkoper dan een ventilatiesysteem aan te passen of te installeren en de ramen hoeven niet heel de tijd open te staan in de herfst- en wintermaanden.”

Mondmaskers voor wie het financieel moeilijk heeft

h-EERLIJK ZOERSEL wil ook dat het OCMW en de Netzak gratis mondmaskers ter beschikking stellen voor mensen die het financieel moeilijk hebben.

Cindy Van Paesschen (gemeenteraadslid): “Hoewel de cijfers dalen, blijven mondmaskers momenteel nog steeds verplicht op heel wat plaatsen: op het openbaar vervoer, in secundaire scholen, bij de dokter, in zorginstellingen, in publieke gebouwen, enz. Het is belangrijk dat iedereen over degelijke mondmaskers kan beschikken, ook zij die het financieel moeilijk hebben.

En ook wanneer de vijfde golf achter ons zal liggen en de verplichte maatregelen worden opgeheven, is het volgens h-EERLIJK ZOERSEL nodig om mondmaskers gratis ter beschikking te stellen via het OCMW en de Netzak.

Om onze vraag kracht bij te zetten doneerden we vandaag alvast 4000 mondmaskers aan de Netzak en het OCMW, die gratis ter beschikking zullen worden gesteld aan wie het financieel moeilijk heeft.”

Cindy Van Paesschen, Charlotte Vercruyssen en Frederika Houwelijckx van h-EERLIJK ZOERSEL overhandigen mondmaskers aan Sonja van Kuyk, oprichter van de Netzak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.