h-EERLIJK ZOERSEL wil rattenvanger terug in actie

De rattenvanger van de gemeente Zoersel mag momenteel alleen maar advies geven aan Zoerselaars hoe ze ratten kunnen vermijden en bestrijden. Hij mag al een tijdje geen vergif meer leggen.

h-EERLIJK ZOERSEL dringt bij de gemeente aan om het takenpakket van de gemeentelijke rattenvanger terug in ere te herstellen, zodat hij naast zijn preventieve rol te vervullen ook kan ingrijpen bij een rattenplaag.

 Tot een jaar geleden kon je als burger de gemeentelijke rattenvanger inschakelen als je last had van ratten en muizen. Dat was zeer eenvoudig: je vulde een webformulier in en de eerstvolgende maandag kwam de rattenvanger bij je langs. Hij gaf tips om ratten te vermijden en legde ook rattenvergif.

Tom Sleeuwaert (fractieleider h-EERLIJK ZOERSEL): “Ik heb de rattenvanger zelf ook al laten komen en was zeer tevreden over zijn aanpak. Hij legde uit dat ratten zich graag nestelen in een houtberging of in de buurt van een kippenhok. De rattenvanger adviseerde om de kippen ’s ochtends eten te geven, zodat de kippen voldoende tijd hebben om alles zelf te verwerken en er niks achter blijft. Hij plaatste ook redelijk krachtig rattenvergif, want we hebben de beestjes nu al een hele tijd niet meer gezien.”

Sinds een jaar komt de rattenvanger alleen nog maar aan huis om advies te geven hoe bewoners ratten kunnen vermijden en bestrijden. Ingrijpen mag hij niet meer.

h-EERLIJK ZOERSEL ontving de laatste weken echter heel wat klachten van leden en sympathisanten over rattenoverlast en ook op de Facebookgroep ‘Ge zijt van Zoersel …’ regende het recent klachten van Zoerselaars.

Jos Vekemans (voorzitter h-EERLIJK ZOERSEL): “Ik heb daarom een verzoek gestuurd aan de meerderheid om het takenpakket van de rattenvanger in ere te herstellen. De preventieve rol is heel belangrijk, maar hoe goed je je best ook doet om hiermee rekening te houden, je hebt niet alles zelf in de hand. Zo is de nabijheid van open grachten en waterlopen een aantrekkingspool van ongedierte. De gemeente stimuleert ook het houden van kippen om groen- en keukenafval te verwerken, maar ook die trekken ratten aan als je buurman bijvoorbeeld na zijn werk de kippen eten geeft. Indien deze plaag niet door onze rattenvanger alleen bestreden kan worden, dan verwachten we dat de gemeente een gespecialiseerde firma hiervoor inzet.”

Eén gedachte over “h-EERLIJK ZOERSEL wil rattenvanger terug in actie

  1. Volledig mee akkoord. Ook aan de Antwerpsedreef was er enkele maanden terug een ware plaag .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.