“Bart de Wever wordt niet de volgende burgemeester van Zoersel”

h-EERLIJK ZOERSEL KNIPOOGT NAAR NATIONALE CAMPAGNES VAN ANDERE PARTIJEN MET LUDIEKE AFFICHES.

Op 14 oktober vinden de provincie- en gemeenteraadsverkiezingen plaats. Toch lijken sommige partijen de lokale verkiezingen te willen gebruiken als opstapje naar de Vlaamse en federale verkiezingen van 2019. Omdat ook de media focussen op de grote steden dreigen lokale thema’s onder te sneeuwen in de campagne. De lokale partij h-EERLIJK ZOERSEL brengt met een ludieke campagne het belang van een lokale stem in de aandacht.

“We hebben aangepaste versies gemaakt van de affiches van nationale partijen, telkens met een lokale boodschap,” zegt Jos Vekemans, voorzitter en lijsttrekker van h-EERLIJK ZOERSEL. “Het valt immers op dat de precampagnes van de andere partijen zeer nationaal geïnspireerd zijn. Rij naar buurgemeente Schilde en je ziet exact dezelfde affiche van CD&V, maar dan ondertekend met ‘CD&V Schilde – ’s Gravenwezel’. Wandel je rond in Waregem, dan kom je ook daar de ‘Gewoon doen’-affiches van Open VLD tegen.”

h-EERLIJK ZOERSEL plaatste reeds een aangepaste versie van de nationale CD&V-campagne aan de Rodendijk in Zoersel. Voorzitter Vekemans is erop te zien in eenzelfde pose als de goedlachse jongedame van de originele affiche, maar met de slogan: ‘Een mooie toekomst voor jouw buurt en vereniging start bij h-EERLIJK ZOERSEL.’

Jos Vekemans: “Bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen heb ik een mevrouw die net voor mij kwam stemmen, horen vragen hoe ze op Bart de Wever kon stemmen. Dat er verwarring is bij mensen is op zich niet vreemd. De nationale media kunnen uiteraard niet focussen op elke gemeente en volgen daarom vooral wat er zich in de grootsteden afspeelt, met Antwerpen voorop. Een stem op partijen die het nationaal goed doen, betekent echter niet dat deze nationale kopstukken in 2019 in Zoersel de lakens zullen uitdelen. Bart de Wever wordt dus niet de volgende burgemeester van Zoersel, net zomin als Theo Franken, Kris Peeters, Wouter van Besien of Gwendolyn Rutten.”

Met de knipoog naar de nationale affiches van de andere partijen wil h-EERLIJK ZOERSEL in de verf zetten dat het op 14 oktober gaat over Zoersel.

“Op 14 oktober gaat het over je buurt en je vereniging, over inspraak bij grote projecten in de dorpskernen, over concrete voorstellen voor betaalbaar wonen in onze gemeente, over groene ontmoetingsplekken voor jong en oud, over veilige schoolomgevingen, enz.
De voorbije zes jaar hebben we met h-EERLIJK ZOERSEL ingezet op overleg met onze inwoners en zij hebben de basis van ons programma gelegd. Verwacht van ons geen dure, megalomane projecten, maar oplossingen voor wat er echt leeft in wijken en verenigingen,” zegt Jos Vekemans.

2 gedachten over ““Bart de Wever wordt niet de volgende burgemeester van Zoersel”

  1. Met recht en reden zeggen jullie dat Bart of wie ook burgemeester zal worden,het is in zoersel allang uitgemaakt dat schrijvers de vorige is en was en blijft en zal zijn!!!Mij maken ze niks meer wijs,het draait enkel om macht geld en…. beton!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.