“Dan doen we het zelf”

h-EERLIJK ZOERSEL start een eigen YouTube-kanaal en neemt zo het heft in handen om burgers sneller te informeren over wat er op de gemeenteraad besproken en beslist wordt. Op de gemeenteraad van januari stemde de meerderheid het voorstel van onze partij nog weg om de gemeenteraden te livestreamen en de verslaggeving sneller online te plaatsen.

h-EERLIJK ZOERSEL had onder andere voorgesteld om de audio-opname die nu reeds gemaakt wordt onmiddellijk na de gemeenteraad op de website te plaatsen. Zo moeten geïnteresseerde burgers niet wachten tot het goedgekeurde verslag na een maand of soms zelfs twee maanden raadpleegbaar is.

Fractieleider Tom Sleeuwaert: “Het online plaatsen op de gemeentewebsite van de audio-opname die sowieso gemaakt wordt voor de verslaggeving van de gemeenteraad was een van de quick wins in ons voorstel. Het kost geen geld en zorgt ervoor dat burgers sneller geïnformeerd worden over wat er op de gemeenteraad werd besproken. Toch stemde de meerderheid tegen op de gemeenteraad van januari. Daarom nemen we nu het heft zelf in handen: we plaatsen de opname zelf op een eigen YouTube-kanaal.”

Wie de audio-opnames wil beluisteren, kan terecht op onze website: www.heerlijkzoersel.be. Je vindt de audio-opnames in de rechterkolom op de website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.