Groene ontmoetingsplekken, ook in de dorpskernen

h-EERLIJK ZOERSEL vindt dat het behoud van groen in elke deelgemeente van primordiaal belang is. De trend naar kleiner en compacter wonen is terecht ingezet, maar dit gaat vaak ten koste van een eigen of gemeenschappelijke tuin. Inzetten op groene ontmoetingsplekken in de 3 deelgemeenten is dan ook een bewuste keuze: de pastorijtuinen in onze deelgemeenten, een grasland aan WZC De Buurt, enz.
We willen waardevol groen behouden en nieuwe plekken natuurvriendelijk inrichten, o.a. door het gebruik van inheemse planten- en bomensoorten en het voorzien van schuil- en nestplaatsen.

Achtergrond:
Momenteel wordt er volop bijgebouwd en er zijn nog meer plannen in die richting. Van een landelijke gemeente evolueren wij naar een stedelijk model. Dikwijls worden prestigieuze projecten gefinancierd door de opbrengst van bebouwing van gemeentelijke gronden in PPS-formules. Groene plekken waar mensen in hun directe omgeving kunnen kuieren en tot rust kunnen komen, staan zo onder druk. Waar in steden het beleid inzet op parken en groene zones, zien we in onze gemeente momenteel het omgekeerde gebeuren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.