h-EERLIJK ZOERSEL start met ‘luisterWIJZER’

Sinds kort staan de opnames van de Zoerselse gemeenteraden op de website van de gemeente. h-EERLIJK ZOERSEL wil de Zoerselaars wegwijs maken in de soms lange opnames en start met een ‘luisterWIJZER’ die de belangrijkste agendapunten en tussenkomsten in de kijker zet. Hierdoor kunnen onze inwoners gericht luisteren naar een bepaald punt of een specifieke tussenkomst. 

Op de gemeenteraad van januari agendeerde h-EERLIJK ZOERSEL een agendapunt om de opnames van de Zoerselse gemeenteraad online te zetten. De meerderheid van N-VA, Open VLD en Groen ging hier niet onmiddellijk op in en stelde een beslissing hierover uit.

Daarom startte h-EERLIJK ZOERSEL met een eigen YouTube-kanaal waarop de audio-opnames te beluisteren zijn.

Fractieleider Tom Sleeuwaert: “We vroegen telkens de opname op bij de administratie en hadden daarnaast ook onze eigen opname die we maakten via onze mobiele telefoon. De opname die we via de gemeente kregen, gaf namelijk zeer veel galm bij het beluisteren en was bij momenten amper te volgen. Omdat we onze eigen opname ook nog hadden, konden we van beide opnames een mix maken waarop onze eigen tussenkomsten goed te beluisteren waren. We deden ondertussen meermaals een oproep aan het bestuur om te investeren in betere geluidsopnames. Dit gebeurde recent; de opname van de gemeenteraad van augustus is loepzuiver, terwijl de eerdere opnames vol galm zitten.”

Bij de start van de zomervakantie heeft het gemeentebestuur alle opnames met terugwerkende kracht in zijn geheel op de gemeentewebsite geplaatst.

h-EERLIJK ZOERSEL stopt daarom met het plaatsen van opnames op een eigen YouTube-kanaal en wil de Zoerselaars een luisterWIJZER aanbieden bij de opnames op www.zoersel.be.

Jos Vekemans: “Gemeenteraden bevatten vaak heel wat agendapunten en deze zijn zeker niet allemaal even interessant voor de Zoerselaars. Daarom zullen we telkens wanneer de audio-opname op de gemeentewebsite is verschenen een bericht plaatsen op onze website en Facebook-pagina met daarin een luisterWIJZER. Hiermee zetten we de belangrijkste agendapunten en tussenkomsten in de kijker en kunnen onze inwoners gericht luisteren naar een bepaald punt of een specifieke tussenkomst. Deze mogelijkheid is momenteel namelijk niet voorzien op de gemeentewebsite. Bovendien kun je via de zoekbalk op onze website ook gericht zoeken naar tussenkomsten en onderwerpen die op de gemeenteraad werden besproken.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.