h-EERLIJK ZOERSEL stelt telramen ter beschikking van de Zoerselaars

Wordt er veel te snel gereden in je straat? Of ervaar je dat er heel wat sluipverkeer door je wijk passeert? Dan kun je voortaan h-EERLIJK ZOERSEL vragen om een telraam bij jou thuis te installeren. Zo’n telraam brengt het verkeer in je straat in beeld en maakt deze gegevens openbaar. h-EERLIJK ZOERSEL zal deze data gebruiken om gerichte vragen te kunnen stellen en voorstellen te doen op de gemeenteraad. 

h-EERLIJK ZOERSEL kocht recent 2 Telramen aan. Voor alle duidelijkheid: geen telramen van op school, maar kleine meettoestellen die verkeerstellingen uitvoeren en deze gegevens publiek beschikbaar maken. Een Telraam is een combinatie van een microcomputer, sensoren en een lage-resolutiecamera. Het toestel wordt bevestigd aan de binnenkant van een raam op een van de verdiepingen met zicht op de straat. Om de verkeerstellingsdata meteen te kunnen doorsturen naar de centrale databank moet het toestel continu via Wi-Fi verbonden zijn met het internet. Omdat het toestel op elektriciteit werkt, is er ook een stopcontact in de buurt nodig.

Onze partij stelt deze meettoestelletjes ter beschikking van onze burgers. Sterker nog: we komen ze met plezier bij u thuis installeren als u bijvoorbeeld ervaart dat er wel erg snel gereden wordt in uw straat, of wanneer er heel wat sluipverkeer door uw wijk passeert.

De Telramen tellen namelijk niet alleen hoeveel en welk soort voertuigen er passeren, maar ook de richting en de snelheid.

Als test hebben we in de kerstvakantie een van onze telramen geïnstalleerd in de zone 30 in Halle-Dorp. Bijna 60% van de voertuigen hield zich op 31 december niet aan de zone 30. 34 auto’s gingen zelfs vlot over de 70 kilometer per uur waar er 30 gereden mag worden. En dat op een moment dat er nieuwjaarszangertjes rondlopen.

Met dit soort gegevens kunnen wij als politieke partij feiten op tafel leggen en voorstellen doen ter verbetering.

 

5 gedachten over “h-EERLIJK ZOERSEL stelt telramen ter beschikking van de Zoerselaars

  1. Dag Ailan

   Bedankt voor je vraag. De toestelletjes hebben een afwijking van 10%. Hoe langer een toestelletje hangt, hoe nauwkeuriger de resultaten worden.

   Hartelijke groet

 1. Graag zou ik nogmaals een telling willen laten uitvoeren in de Jacobslaan. Liefst ter hoogte van Paul Edwin laan. Nu er een verschillende straten die uitkomen op de Antwerpse dreef gesloten zijn voor doorgaand verkeer.
  Zou het nuttig zijn om de Jacobslaan eenrichtingsweg te maken?

  1. Dag Marc

   Al onze 4 telramen zijn momenteel geïnstalleerd. We overwegen er nog enkele extra aan te kopen.

   Ik zal je contacteren zodra we (terug) telramen ter beschikking hebben.

   Tom Sleeuwaert

 2. Ik ben er zeker van dat in de Smissestraat veel te snel gereden wordt. Dit is een 30km/u zone.
  Er komen ook heel veel auto’s door, wat geluidshinder en onrust meebrengt.
  Misschien is een overweging tot éénrichtingsverkeer aangewezen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.