Heerlijk Zoersel is blij met realisatie fietsstraten in Sint-Antonius

Er is geen betere manier om kinderen en ouders te stimuleren om met de fiets naar school te komen dan het creĆ«ren van verkeersveilige schoolomgevingen en schoolroutes. 

Op de gemeenteraad steunde Heerlijk Zoersel daarom het voorstel om een aantal fietsstraten in te richten in de buurt van de Antoniusschool en Beuk & Noot.

Fietsers mogen in een fietsstraat de helft van de rijbaan innemen. Auto’s mogen ze op die plaats niet inhalen. Bovendien geldt een maximumsnelheid van 30 km/uur in een fietsstraat. 

Sinds vandaag hebben de volgende straten de status van fietsstraat: de Achterstraat vanaf de Klaprooslaan, Ter Beuken van de Achterstraat tot aan Beuk & Noot, het Smeestraatje, de Processieweg en de Begijnenstraat. Vanochtend hoorden we enthousiast rinkelende fietsbellen in de schoolomgeving en zagen we heel wat blije gezichten van fietsende kinderen. 

Heerlijk Zoersel zal de mobiliteitsschepen vragen om gedurende de eerste weken de politie op geregelde tijdstippen aanwezig te laten zijn. Niet om van bij de start te verbaliseren, wel om te sensibiliseren. Verder lijkt het ons nuttig dat de nieuwe verkeerssituatie ook op de digitale infoborden wordt aangekondigd. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.