Kost voor gebruik van gemeentelijke lokalen wordt gehalveerd

Op voorstel van h-EERLIJK ZOERSEL en CD&V Zoersel wordt de kost voor het gebruik van gemeentelijke lokalen gehalveerd. Op deze manier willen we de verenigingen concreet ondersteunen in de heropstart na de coronacrisis.
De gemeenteraad keurde het voorstel unaniem goed.

De coronacrisis zorgde ervoor dat verenigingen amper activiteiten konden organiseren en dus ook bijna geen inkomsten konden genereren.

Tom Sleeuwaert (fractieleider h-EERLIJK ZOERSEL): “Met ons voorstel wordt in dit belangrijke heropstartjaar de kost voor het gebruik van gemeentelijke lokalen gehalveerd tot 31 augustus 2022. Het gaat over lokalen als het Klavier, KFCE Zoersel, zaal Elite, zaal Sint-Maarten, het Zonneputteke, de Zoest, de verschillende sporthallen, de vergaderlokalen, enz. Het huren van een lokaal is immers een belangrijke kostenpost voor een vereniging. Door hierin tegemoet te komen, zorgt de gemeente netto voor meer opbrengsten wanneer verenigingen activiteiten organiseren.”

Ook de Kapel, de best uitgeruste zaal van de gemeente die amper gebruikt wordt door verenigingen, zal het komende jaar aan de helft van de prijs gebruikt kunnen worden.

Jos Vekemans (voorzitter h-EERLIJK ZOERSEL): “De Kapel wordt maar voor 42% van de tijd effectief gebruikt en dan vooral door de gemeente zelf. Van de tijd dat de Kapel gebruikt wordt, is het aandeel van de verenigingen slechts 12%, goed voor een jaaropbrengst voor de gemeente van 1775 euro aan huurinkomsten. We geloven er rotsvast in dat door de hoge tarieven  drastisch te doen dalen, veel meer verenigingen gebruik zullen maken van deze prachtige locatie en dat de gemeente er finaal meer inkomsten aan zal overhouden. Om een idee te geven: het huren van de Kapel inclusief de foyer kostte tot nu 300 euro per dag in het weekend. Dat wordt nu teruggebracht naar 150 euro.
Ons voorstel zorgt ervoor dat in de zomer van 2022 een evaluatie op dit vlak kan gebeuren: heeft deze prijsdaling geleid tot een meergebruik van deze zaal en kunnen we op basis hiervan beslissen om de tarieven definitief te verlagen?”

Het voorstel van h-EERLIJK ZOERSEL en CD&V Zoersel kreeg de unanieme steun van de gemeenteraad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.