Opnieuw een onthaalmoment voor nieuwe inwoners in Zoersel

h-EERLIJK ZOERSEL stelde op de gemeenteraad van augustus voor om het onthaalmoment voor nieuwe inwoners opnieuw in ere te herstellen. Hierop zullen op voorstel van onze partij nieuwe inwoners niet alleen kunnen kennismaken met de gemeente en de raadsleden die hen vertegenwoordigen, maar ook met de middenstand en het rijke verenigingsleven. De meerderheid beloofde nog dit jaar zo’n ontmoetingsmoment te organiseren. Het voorstel van h-EERLIJK ZOERSEL kreeg unanieme steun.

“Zoersel was een van de eerste Vlaamse gemeenten die een onthaalmoment voor nieuwe inwoners inrichtte. Heel wat andere gemeenten zoals Schilde en Malle hebben dit voorbeeld nadien gevolgd,” weet Jos Vekemans (voorzitter h-EERLIJK ZOERSEL).

Als lokale partij vindt h-EERLIJK ZOERSEL het belangrijk dat mensen op een laagdrempelige manier in contact kunnen komen met de gemeente voor informatie en praktische zaken. En voor nieuwe inwoners is dat niet altijd evident.

“Een onthaalmoment lijkt ons daarom geen overbodige luxe,” zegt Jos Vekemans, “omdat je zo als gemeente onmiddellijk de hand uitsteekt naar de nieuwe inwoners om hen hartelijk te verwelkomen, naast de administratieve plichtplegingen die bij een verhuis komen kijken.”

Tom Sleeuwaert (fractieleider h-EERLIJK ZOERSEL): “Vorig jaar kwamen er maar liefst 1377 nieuwe inwoners in Zoersel wonen. We vinden het daarom ook belangrijk dat nieuwe inwoners kennismaken met de middenstand en het rijke verenigingsleven van onze gemeente. De beste manier om je thuis te voelen in je nieuwe gemeente is door deel te nemen aan de vele activiteiten die georganiseerd worden, door je aan te sluiten bij een club, door mensen tegen te komen bij de bakker om de hoek.

Het lijkt ons dus een uitgelezen kans om naast de gemeentelijke diensten, het bestuur en de raadsleden hen ook in contact te brengen met het rijke aanbod aan verenigingen en ook de lokale middenstand hierbij te betrekken.”

Het voorstel van h-EERLIJK ZOERSEL werd op de gemeenteraad van 27 augustus unaniem goedgekeurd. Het college engageerde zich om nog dit jaar een onthaalmoment te organiseren.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.