Oppositie roept online gemeente- en OCMW-raad samen

CD&V, h-EERLIJK ZOERSEL en Vlaams Belang roepen een online gemeente- en OCMW-raad samen op 25 augustus. Op de agenda staan vooral corona gerelateerde punten zoals de steunmaatregelen voor verenigingen en de bespreking van het opstartdraaiboek voor de scholen.

De oppositiepartijen vinden niet dat de behandeling van deze punten kan wachten tot de gemeente- en OCMW-raad van september en willen hierdoor ook een te volle agenda in september vermijden.

Toen begin dit jaar de data voor de zittingen van de Zoerselse gemeente- en OCMW-raad werden gecommuniceerd viel het op dat er geen zitting werd voorzien in augustus.

Katrien Schryvers (CD&V): “Het is gebruikelijk dat er in juli geen zitting is van de Zoerselse gemeente- en OCMW-raad, maar dat er ook al bij het begin van het jaar werd voorzien in augustus geen zitting te laten doorgaan, heb ik nog nooit meegemaakt. Drie maanden geen gemeenteraad, en dat in een crisisperiode als de huidige, maakt het voor de raadsleden onmogelijk om de vinger aan de pols te houden en hun taak ten aanzien van het schepencollege uit te oefenen. Wat al wel eens is voorgekomen, is dat een geplande gemeenteraad werd geannuleerd, omdat er te weinig agendapunten waren en het daarom niet zinvol was alle raadsleden bijeen te roepen.”

Wouter Bollansée (Vlaams Belang): “Zeker wanneer er geen urgentie is, is dat te verantwoorden. Je moet niet vergaderen om te vergaderen, maar nu, in volle coronacrisis, is het onverantwoord dat er tussen de raden van juni en die van september 3 maanden zitten. Daarom roepen we een gemeente- en OCMW-raad samen op de laatste dinsdag van augustus. Zo willen we het college voor een aantal maatregelen ook aanmanen tot meer spoed. Bijkomend vermijden we ook dat er te veel punten samen komen op de agenda van september.”

Tom Sleeuwaert (h-EERLIJK ZOERSEL): “We plaatsen vooral corona gerelateerde punten op de agenda, zoals de steun aan onze verenigingen en de bespreking van het opstartdraaiboek voor onze basisscholen. Als gemeenteraadsleden wensen we toelichting te krijgen over de beslissingen van het college en het debat daarover te voeren. Maar ook andere punten die de voorbije weken de actualiteit beheersten, komen aan bod, bv. de uitbreiding van het takenpakket van de rattenvanger.”

De oppositiepartijen vragen om de zitting via Zoom te laten verlopen, zodat alles corona proof kan gebeuren omdat raadsleden van op afstand kunnen deelnemen.

2 gedachten over “Oppositie roept online gemeente- en OCMW-raad samen

 1. Dringende vraag , aan het gemeentebestuur Zoersel, om de rattenbestrijding terug efficiënter aan te pakken!!
  Als bewoner van de Keteheihoeve ( Heideweg 111) zie ik meer en meer ratten over de privé terreinen paraderen. ( Die ratten durven nogal hee!!) namelijk van de grachten naar het ” Groot Schijn” en omgekeerd. Daarom de dringende vraag aan het gemeentebestuur om voor de inwoners van Zoersel, die er om vragen , gratis gif en materieel ter beschikking te stellen samen met de professionele raad van de rattenvangers.
  Dit gaat om de gezondheid van ons allen .

  Bij voorbaat dank

  Stan Philips

  1. Dag Stan, we hebben dit punt geagendeerd op de extra gemeenteraad van 25 augustus: we willen dat het takenpakket van de rattenvanger terug wordt uitgebreid, zodat hij ook interventies kan doen op privédomein.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.