Welkom Steven!

Steven Van der Auwera, verpleegkundige op de spoed en thuisverpleegkundige, sluit zich aan bij Heerlijk Zoersel. Na Reinhilde Feskens, Dieter Verheyen en Guy Schoeters is Steven de vierde nieuwe kracht die we mogen verwelkomen in onze ploeg. Voorzitter Luc Joris ging tijdens een boswandeling in gesprek met de man die ze bij Antonia kennen als ‘de Steven van de spoed’.  

Van harte welkom in ons team, Steven. Kun je je even voorstellen?

Ik ben 53 jaar en woon sinds 2003 in Sint-Antonius samen met mijn echtgenote en mijn 4 kinderen: 2 jongens en 2 meisjes. Ik ben urgentieverpleegkundige van beroep, een job die ik al 30 jaar met hart en ziel uitoefen. Daarnaast zet ik mij ook in als thuisverpleegkundige in Sint-Antonius, Halle, Schilde en Wijnegem. Mensen helpen en warme zorg bieden, is mijn passie.

En zelfs in je vrije tijd komt je job van pas, weet ik.

Ja, klopt. Mijn vier kinderen voetballen en daarom vind je mij als enthousiaste supporter vaak naast de lijn op Antonia en Westmalle. Maar soms gaat het ook even mis op het veld en verzorg ik de gekwetste spelers. Bij Antonia kennen ze mij als ‘de Steven van de spoed’. Verder wandel ik graag in de natuur, samen met mijn hond Olan.

En nu: de Zoerselse politiek!

Inderdaad, ik volg de gemeentepolitiek al heel lang. Mijn groot voorbeeld is mijn nonkel zaliger François ‘Swa’ Van Hekken. Hij was vroeger schepen van Cultuur, Sport en Verenigingen in onze gemeente en was heel graag gezien.

Je sluit je aan bij Heerlijk Zoersel. Wat trekt je aan in onze partij?

Wat mij aantrekt in Heerlijk Zoersel is dat het een lokale politieke partij is die opkomt voor alle inwoners van Zoersel en die weet wat er leeft bij de burgers. Ik heb nu al een aantal bestuursvergaderingen als waarnemer meegemaakt en stel vast dat jullie één voor één warme mensen zijn die de noden en bekommernissen van alle Zoerselaars ernstig nemen.

Waar wil jij werk van maken in de lokale politiek?

Ik wil mij inzetten voor mobiliteit en veiligheid, want er is nog heel veel werk op dit vlak. Mijn ultieme droom is dat iedereen zich veilig voelt.
De huidige beleidsploeg maakt hier volgens mij onvoldoende werk van en neemt soms zeer vreemde beslissingen, denk maar aan alle paaltjes die er de voorbije jaren zijn bijgekomen om straten af te sluiten. Als MUG-verpleegkundige weet ik wat het is om naar een zwaar verkeersongeval te rijden, spijtig genoeg niet altijd met een goede afloop. Op zo’n moment telt elke seconde.

Je bent nogal fan van onze campagne ‘Trots op Zoersel’, heb ik begrepen.

Klopt, ik vind de insteek van Heerlijk Zoersel enorm goed: de ambitie stellen dat mensen trots moeten kunnen zijn op Zoersel. Om dat te bereiken, is er nog heel wat werk te doen. Alles begint met luisteren naar wat er leeft in onze gemeente. Dat is van onschatbare waarde. En uiteraard kun je als gemeente niet alles doen wat iedere individuele burger vraagt, maar wees dan wel eerlijk en transparant naar de Zoerselaar toe. Ik ben er 200% zeker van dat Heerlijk Zoersel, als de kiezer ons de kans geeft, een wezenlijk verschil zal maken om te komen tot een beter bestuur van onze gemeente.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.