De kernpunten van ons programma verschijnen in het straatbeeld

Op een moment dat overal verkiezingsborden met kandidaten verschijnen, pakt h-EERLIJK ZOERSEL uit met een originele straatcampagne. Verspreid over de gemeente worden grote borden geplaatst met daarop een foto met een kernachtig programmapunt. Wie meer wil weten over het voorstel, neemt zijn smartphone boven en scant de QR-code die er bij hangt. Ook de affiches van de kandidaten zullen allemaal een QR-code hebben naar de webpagina van de kandidaat. 

Bij de vorige verkiezingen haalde h-EERLIJK ZOERSEL net geen zetel. De nieuwe, lokale partij was maar drie maanden ervoor ontstaan en de tsunami van N-VA overspoelde in 2012 ook Zoersel.

“Omdat we niet konden terugvallen op de steun van een nationale partij verklaarde iedereen ons dood en begraven,” zegt Jos Vekemans, voorzitter en lijsttrekker van h-EERLIJK ZOERSEL. “Niets bleek minder waar. Nu, zes jaar later, staan we sterker dan ooit. Ons ledenaantal groeit jaar na jaar en onze activiteiten worden telkens door honderden Zoerselaars bijgewoond. Burgers vonden hun weg naar onze partij met hun vragen, problemen en ideeën. De voorbije jaren konden we zo meer dan honderd concrete dossiers helpen oplossen. Onze inwoners hebben op die manier de basis van ons programma gelegd.”

“Om onze inwoners te laten kennismaken met kernpunten uit ons programma hebben we grote themaborden geplaatst in Zoersel met daarop een foto, een kernachtige boodschap en een QR-code,” zegt Tom Sleeuwaert die met het idee kwam. “Hierdoor kunnen burgers die geprikkeld raken door een van onze voorstellen onmiddellijk de uitleg bij het programmapunt oproepen op hun smartphone door de code te scannen.” Thema’s die aan bod komen zijn slimme LED-verlichting om ook na 23 uur onze straten veilig te houden, het creëren van groene ontmoetingsplekken in de dorpskernen, opnieuw lokale antennes in Halle en Zoersel, veilige schoolomgevingen en schoolfietsroutes, enz.

Ook de affiches van de kandidaten die vanaf dit weekend in het straatbeeld zullen verschijnen zijn voorzien van een unieke QR-code. Wanneer iemand de code scant, verschijnt er meer uitleg over de kandidaat op het scherm van de mobiele telefoon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.