h-EERLIJK ZOERSEL steunt het lokale initiatief van apotheek Sollie ten voordele van SOS Oekraïne

De raadsleden van h-EERLIJK ZOERSEL doneren hun zitpenning van de gemeenteraad van maart aan apotheek Sollie. Deze apotheek voorziet SOS Oekraïne van wondzorgproducten, pijnstillers, babyproducten en verzorgingsproducten. Deze goederen worden door SOS Oekraïne naar Lviv of de Poolse grens gebracht, waar Oekraïense hulporganisaties de goederen verder verdelen.

In Europa voltrekt zich momenteel een humanitaire ramp. Bij de Russische inval in Oekraïne vielen volgens berekeningen reeds 850 burgerslachtoffers en velen raakten gewond. Tot 7 miljoen mensen zullen vermoedelijk vluchten naar het buitenland en een aantal zullen zich vestigen in Zoersel. Momenteel verblijven er al een aantal gevluchte Oekraïeners in Zoersel. Zij worden opgevangen in gemeentelijke accommodatie (oude politiecommissariaat, de pastorij van Zoersel) en bij gastgezinnen.

Het is een ongeziene crisis op ons Europese continent en dat treft ook h-EERLIJK ZOERSEL diep.

Voorzitter Jos Vekemans: “Deze humanitaire crisis gaat recht naar het hart. Ineens sta je daar ten midden van een oorlog en moet je alles wat je heel je leven hebt opgebouwd en voor gewerkt hebt achterlaten. Zelfs je man die achter blijft en waarvan je niet weet of hij nog in leven is. Ondenkbaar voor ons.”

Vanmorgen overhandigden enkele raadsleden van h-EERLIJK ZOERSEL een enveloppe met daarin hun zitpenning van de gemeenteraad aan Annelies Van Peer, de zaakvoerster van apotheek Sollie. Ook verschillende bestuursleden van onze partij stopten een bijdrage in de enveloppe. Deze gelden zullen integraal gebruikt worden voor de aankoop van medische producten, zoals wondzorgproducten, pijnstillers, babyproducten en verzorgingsproducten. Deze goederen worden door SOS Oekraïne naar Lviv of de Poolse grens gebracht, waar Oekraïense hulporganisaties de goederen verder verdelen.

“Ik ga op de gemeenteraad van maart aan alle gemeenteraadsleden de vraag stellen om deze maand hun zitpenning af te staan ter voordele van de vele slachtoffers. Ik hoop alvast dat iedereen hetzelfde voorbeeld volgt,” zegt Cindy Van Paesschen.

Fractieleider Tom Sleeuwaert: “We willen dat de centen integraal naar de hulpbehoevenden gaan en apotheek Sollie op de Handelslei zorgt daarvoor in samenwerking met SOS Oekraïne, een organisatie die mee werd opgericht door Natalia Jaroschenko. Natalia verhuisde zo’n 30 jaar geleden van Oekraïne naar Malle en werkt nu bij Guapa in Sint-Antonius, de kledingzaak van Patrice Clé op de Handelslei die erg mee leeft met Natalia. Vanuit h-EERLIJK ZOERSEL willen we dit lokale initiatief dan ook ten volle steunen.”

Charlotte Vercruyssen: “Ik kan helaas niet aanwezig zijn op de gemeenteraad van maart, maar ik sta met plezier mijn zitpenning van februari af ten voordele van de vele slachtoffers. Ik ben zeer tevreden dat onze centjes integraal worden gebruikt om deze mensen bij te staan.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.