h-EERLIJK ZOERSEL vraagt onderzoek bij gouverneur en Agentschap Binnenlands Bestuur

h-EERLIJK ZOERSEL heeft een formeel schrijven gericht aan de gouverneur en het Agentschap Binnenlands Bestuur. Daarin vraagt onze partij het wangedrag van de voorzitter van de gemeenteraad te onderzoeken en de gepaste maatregelen te treffen. 

Tom Sleeuwaert (fractieleider h-EERLIJK ZOERSEL): “We hebben hier lang en goed over nagedacht, maar het is volgens ons nog de enige manier om uit de impasse te geraken. Het gaat immers van kwaad naar erger.

Zo besliste Marcel de Vos, voorzitter van de gemeenteraad, op de gemeenteraad van april eenzijdig om geen tussenkomsten toe te staan bij een agendapunt. Dit druist in tegen het Decreet Lokaal Bestuur en tegen het huishoudelijk reglement van de Zoerselse gemeenteraad. Als deze eigengereide manier van werken zomaar kan, kan de meerderheid raadsleden van de oppositie voortaan het woord weigeren bij elk agendapunt dat de meerderheid niet goed uit komt. 

Daarnaast hebben verschillende gemeenteraadsleden de voorbije weken e-mails ontvangen van de voorzitter van de Zoerselse gemeenteraad die bol stonden van de aantijgingen en schuttingtaal. Als voorzitter van de gemeenteraad is dit totaal ongepast. Hij moet net boven de partijen staan en boven de grenzen van meerderheid en oppositie.” 

h-EERLIJK ZOERSEL richtte daarom op maandag 27 april een formeel schrijven aan de gouverneur en het Agentschap Binnenlands Bestuur. We vragen een onderzoek uit te voeren naar de nalatigheid van de voorzitter bij het niet naleven van het Decreet Lokaal Bestuur en het huishoudelijk reglement, maar ook naar het wangedrag dat hij de voorbije weken heeft getoond. We vragen ook om de nodige maatregelen te treffen.

Jos Vekemans (voorzitter h-EERLIJK ZOERSEL): “Door een onderzoek te laten uitvoeren door een onafhankelijke instantie hopen we dat deze feiten objectief beoordeeld worden en dat de nodige stappen genomen zullen worden. De manier waarop we als oppositie door de voorzitter behandeld worden, kan echt niet langer. Dit moet stoppen.”

 

Eén gedachte over “h-EERLIJK ZOERSEL vraagt onderzoek bij gouverneur en Agentschap Binnenlands Bestuur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.