Meerderheid geeft gevolg aan oproep Heerlijk Zoersel: buurten gaan buurtcontainer heel het jaar kunnen gebruiken

Heuglijk nieuws voor de Zoerselse buurtcomités: de container die de gemeente Zoersel ter beschikking stelt van de buurtcomités zal voortaan ook voor andere activiteiten dan buurtbabbels gebruikt kunnen worden. De meerderheidspartijen geven hiermee gevolg aan de oproep die Heerlijk Zoersel vorige week deed. Ook zal de inrichting van de container verder uitgebreid worden met een flessenkoeling, om het nog praktischer te maken voor buurten om activiteiten te organiseren.


Heerlijk Zoersel is bijzonder blij dat buurten duidelijkheid krijgen voor hun toekomstige activiteiten en zullen kunnen genieten van een kwalitatieve ondersteuning door de gemeente. Samenwerken werkt!

Wie deze zomer een buurtbabbel bezocht in Zoersel kon niet naast de gloednieuwe witte container kijken die de gemeente Zoersel ter beschikking stelt van de buurtcomités. De container werd fraai ingericht met handige rekken waar sta-tafels, stoelen, plooitafels en zelfs twee plooitenten opgeborgen kunnen worden. Het grootste deel van de container wordt gebruikt om drankjes en hapjes klaar te maken die geserveerd kunnen worden via een toog aan de zijkant.

Heerlijk Zoersel was de voorbije weken aanwezig op de verschillende buurtbabbels en hoorde van de organisatoren vooral positieve geluiden over de container.

Jos Vekemans, voorzitter Heerlijk Zoersel: “Vooral het feit dat alles als geheel geleverd en opgehaald kan worden, is een pluspunt. Vroeger gebeurde het dat karren met tafels of stoelen gewoon buiten moesten blijven staan na een activiteit tot ze de dag nadien konden worden opgehaald door de gemeente. Nu zit alles veilig opgeborgen. We horen van de buurten waar de container deze zomer gebruikt werd ook heel wat positieve commentaar over de werkruimte met afwasvoorziening die binnenin aanwezig is, al zou het handiger zijn om onder de werkbladen ook een aantal ijskasten te voorzien. Deze vraag hebben we doorgegeven aan de gemeente en vandaag kregen we de bevestiging dat er voortaan ook een flessenkoeling in de container voorzien zal worden.”

Dat de container in de smaak valt, bleek onder andere in de wijk het Klooster. Als het van het buurtcomité afhangt, zou de buurt meerdere keren per jaar gebruik willen maken van de container voor hun buurtwerking en -activiteiten.

Jos Vekemans: “Jammer genoeg kregen ze begin augustus te horen dat dat momenteel nog niet mogelijk was omdat de container geen deel uitmaakt van de uitleendienst van de gemeente. We deden daarom vorige week een warme oproep aan de meerderheidspartijen om de container onder te brengen binnen de werking van de uitleendienst. Zo kan hij 12 maanden per jaar gebruikt worden i.p.v. alleen maar tijdens de zomermaanden voor de buurtbabbel. Het college behandelde deze vraag deze week en communiceerde vandaag dat de container voortaan gedurende het volledige jaar beschikbaar zal zijn voor de buurten.

Dit is een mooie ondersteuning van de buurtwerking. Bovendien rendeert de container hierdoor voor iedereen. We zijn dan ook superblij dat we deze concrete vraag vanuit de buurten hebben kunnen vertalen naar de meerderheid en de nodige prioriteit hebben kunnen geven. Hieruit blijkt nog maar eens: samenwerken werkt!”

Tom Sleeuwaert, Koen van Breda, Jos Vekemans en Cindy Van Paesschen voor de nieuwe container van de gemeente Zoersel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.