Oppositie wil onderzoek naar alternatieve locatie in afwachting van uitspraak in beroepsprocedure

‘Besturen is vooruitzien’. Daarom roepen h-EERLIJK ZOERSEL en CD&V op om in afwachting van een uitspraak in de beroepsprocedure potentiële alternatieve locaties voor een dorpszaal in Halle af te wegen. Hiermee willen we vermijden dat er van een leeg blad gestart moet worden, mocht de Raad voor Vergunningsbetwistingen (Rvvb) over enkele maanden het deputatiebesluit nietig verklaren.
h-EERLIJK ZOERSEL herneemt onze eerdere voorstellen van een renovatie van de bestaande parochiezaal en de bouw van een nieuwe zaal aan de villa Markey. CD&V voegt een nieuwe piste toe: de uitbreiding van de verenigingsinfrastructuur op de terreinen van KFC Halle.

In de lopende beroepsprocedure bij de Rvvb vraagt de burgerbeweging OverHal een vernietiging van de vergunning die de gemeente Zoersel eerder verkreeg voor de bouw van een polyvalente zaal in de pastorijtuin van Halle.

OverHal had ook een schorsing gevraagd, maar de Rvvb ging hier niet op in omdat OverHal onvoldoende haar belang had aangegeven bij haar vraag tot schorsing. De burgerbeweging kan echter de beroepsprocedure voor de vernietiging van het deputatiebesluit verderzetten. Een uitspraak van de Rvvb hierover wordt over enkele maanden verwacht.

De Zoerselse oppositiepartijen CD&V en h-EERLIJK ZOERSEL roepen op om in tussentijd een onderzoek te voeren naar potentiële alternatieve locaties voor een dorpszaal.

Tom Sleeuwaert (h-EERLIJK ZOERSEL): “Het is jammer dat er nog steeds geen duidelijkheid is, maar dat wil niet zeggen dat we in tussentijd niets kunnen doen. Zo lijkt het ons aangewezen dat we alle potentiële alternatieve locaties in kaart brengen en vergelijken door een globale inschatting van de kosten te maken en alle voor- en nadelen af te wegen.  Het lijkt ons goed om een kernteam samen te stellen van mensen uit de PPS-werkgroep dat hier de komende maanden aan werkt, over de grenzen van meerderheid en oppositie heen.”

h-EERLIJK ZOERSEL wil de eerder door ons voorgestelde alternatieven opnemen in de vergelijking zoals een renovatie van de bestaande parochiezaal of een nieuwbouw op de grond naast de Villa Markey. 

Ook CD&V Zoersel kijkt al mee rond voor een alternatieve locatie.

Katrien Schryvers (CD&V): “Onze partij stond mee aan de wieg van de zaal in de pastorijtuin en we denken nog steeds dat dit een goed project is. Maar besturen is ook vooruitzien. Mocht de Rvvb het deputatiebesluit over enkele maanden vernietigen, dan willen we niet dat er van een leeg blad begonnen moet worden en willen we op z’n minst een alternatief voorhanden hebben dat dan verder uitgewerkt kan worden.”

CD&V komt dan ook met een wit konijn en ziet in de geplande uitbreiding van de zaal van KFC Halle een mogelijkheid om te onderzoeken of beiden niet gecombineerd kunnen worden.  Win-Win.

Paul van Wesenbeeck (voorzitter KFC Halle en CD&V gemeenteraadslid): “De komende jaren zal de infrastructuur van KFC Halle moeten uitgebreid worden om meer kleedkamers en douches te kunnen inrichten. Dit is noodzakelijk omwille van het enorme succes van het damesvoetbal. Mogelijk kan boven deze extra ruimtes de kantine uitgebreid worden om zo een grote polyvalente zaal te creëren die in twee stukken verdeeld kan worden. Deze piste is alleszins de moeite waard om verder onderzocht te worden.”

CD&V Zoersel verwijst daarbij naar de samenwerking met voetbalclub KFC Eendracht Zoersel en de realisatie van de sportinfrastructuur en multifunctionele zaal die een aantal jaren geleden onder CD&V-bestuur tot stand kwam.  De meerwaarde die club en gemeente daar samen hebben gerealiseerd is groot, en dat tot ieders tevredenheid.  Waarom zouden we dit in Halle niet kunnen overdoen?”, zo besluiten de raadsleden van CD&V Zoersel.

De oppositiepartijen vroegen architect Stefaan Vets uit Halle om alvast een 3D-beeld uit te werken van deze nieuwe piste. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.