Oppositie wil update over zwembad en verenigingsinfrastructuur Zoersel

In april zal er geen gemeenteraad plaatsvinden in de gemeente Zoersel, omdat er volgens de meerderheidspartijen te weinig agendapunten zijn. Aan de oppositiepartijen werd de vraag zelfs niet gesteld of zij punten wensten te agenderen.

In plaats van een fysieke gemeenteraadszitting zal op dinsdag 26 april een digitale gemeenteraadscommissie plaatsvinden. Deze is via de livestream te volgen vanaf 20 uur. Op de agenda staat de toelichting van het jaarverslag van de politie en een update over de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne.

Oppositiepartijen h-EERLIJK ZOERSEL en Vlaams Belang agenderen twee extra punten op de agenda van de commissie.

Tom Sleeuwaert, fractieleider h-EERLIJK ZOERSEL: “Onze fractie agendeert een punt over de verenigingsinfrastructuur in deelgemeente Zoersel. Hierover is al een jaar lang geen werkgroep meer rond samen gekomen en ook de geplande PPS-werkgroep van maart is niet doorgegaan. Ondertussen zijn we weer een maand verder en is er geen begin van een vervolgtraject bekend. In Zoerselmagazine lazen we wel dat de ‘huidige bestuursploeg alle mogelijkheden opnieuw bekijkt om herhuisvesting mogelijk te maken’. Iets verder in het gemeenteblad stond te lezen dat de meerderheid in 2023 hoopt te kunnen starten met de bouw van een woonontwikkelingsproject op site van het Zonneputteke.
Deze locatie wordt echter gebruikt door de verenigingen in afwachting van een nieuwe infrastructuur. We zijn dus benieuwd hoe de meerderheidspartijen dit denken te realiseren. Als het op dit moment niet eens duidelijk is wat het alternatief voor de verenigingen zal worden, lijkt ons deze timing niet haalbaar. Het wordt echter tijd dat de gemeente een ei legt in dit dossier. De verenigingen worden momenteel al meer dan 10 jaar aan het lijntje gehouden.”

Vlaams Belang plaatst een extra punt over het zwembad op de agenda. Ook hiervan hoort de oppositie graag de meest actuele stand van zaken.

Tijdens de laatste sportraad werd gemeld dat het dossier momenteel stil ligt, terwijl in Zoerselmagazine stond dat zowel Schilde als Ranst mee in het project zullen stappen. Op die manier zou de inkomprijs laag kunnen blijven, net als de jaarlijkse bijdrage van elke gemeente die participeert. Blijkbaar is er dus wel al meer bekend, terwijl we als gemeenteraadsleden nog van niets weten. Dat kan uiteraard niet, en al zeker niet omdat de haalbaarheidsstudie er gekomen is op vraag van de gemeenteraad. We zijn dus benieuwd naar de actuele toestand en het geplande vervolgtraject.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.