Extra steun voor Zoerselse horeca

Op de gemeenteraad van dinsdag 24 november wordt op vraag van h-EERLIJK ZOERSEL een extra steunpakket voor de Zoerselse horeca geagendeerd. Ook andere ‘vergeten’ sectoren die in het voorjaar geen aanspraak maakten op Zoerselse steun, komen nu wel in aanmerking. Denk maar aan traiteurs, verhuurbedrijven, enz.
h-EERLIJK ZOERSEL roept de Zoerselaars op om ook de komende weken en maanden onze horeca te blijven steunen.

Tijdens de tweede coronagolf lanceerde h-EERLIJK ZOERSEL de actie #iksteundezoerselsehoreca. Deelnemen was heel eenvoudig. Zoerselaars die een afhaalmaaltijd bestelden bij een Zoerselse horecazaak en een foto ervan op Facebook of Instagram plaatsten, maakten kans op 50 euro aan Zoerselcheques.

Jos Vekemans, voorzitter h-EERLIJK ZOERSEL: “Ines Huygen postte op Facebook een foto van een overheerlijke maaltijd van ’t Lopend Vuurtje. Het was omwille van corona niet mogelijk om uit eten te gaan, daarom bestelde ze voor de verjaardag van Ben een afhaalmaaltijd. Zaterdag zijn we 50 euro aan Zoerselcheques aan Ines en Ben gaan overhandigen. Een cadeau van h-EERLIJK ZOERSEL om hen te bedanken dat ze onze lokale horeca hebben gesteund. De cheques kunnen ze besteden bij Zoerselse ondernemers. Hiermee is de cirkel rond.
We willen de Zoerselaars oproepen om onze lokale horecazaken te blijven steunen. Surf zeker eens naar onze website voor een handig overzicht van alle zaken die een afhaalformule aanbieden. Je komt rechtstreeks uit op de menukaart en ziet dus direct al het lekkers dat ze aanbieden. Wanneer het aanbod verandert, dan passen we het zo snel mogelijk aan. De voorbije weken werd het overzicht massaal geraadpleegd, op piekmomenten zelfs meer dan 400 keer per dag.”

Onze partij deed echter veel meer dan alleen een actie bedenken en een handig overzicht maken van zaken waar je terecht kan voor afhaalmaaltijden. Onder impuls van h-EERLIJK ZOERSEL wordt een extra steunpakket voor de Zoerselse horeca geagendeerd op de gemeenteraad van 24 november.

Tom Sleeuwaert, fractieleider h-EERLIJK ZOERSEL: “Op de gemeenteraad van oktober vroegen we een engagement van de schepen voor Middenstand om op de volgende gemeenteraad met een steunpakket te komen voor de Zoerselse horeca. We stelden zelf een steun van 500 euro per horecazaak voor.
Deze steun komt er nu. De schepen agendeert een subsidiereglement voor de toekenning van steun aan Zoerselse ondernemingen die verplicht moesten sluiten ten gevolge van de coronamaatregelen. Indien ze aan een aantal voorwaarden voldoen, komen ze in aanmerking voor 500 euro steun van de gemeente. Tijdens de eerste coronagolf werd een soortgelijk subsidiereglement al eens eerder geagendeerd. We hebben de meerderheid er toen op gewezen dat heel wat ondernemers uit de boot zouden vallen, omdat ze volgens het reglement niet in aanmerking kwamen. Zo visten traiteurs achter het net, maar ook verhuurbedrijven, feestzalen, enz. Deze zaken komen deze keer wel in aanmerking voor steun.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.