Volg de gemeenteraad vanavond vanuit je luie (tuin)zetel

Vanavond om 20 uur vindt de eerste gemeenteraad plaats die je live kunt volgen van thuis uit. De zitting wordt namelijk ‘gelivestreamd’ op Youtube.
h-EERLIJK ZOERSEL is blij dat er eindelijk werk gemaakt wordt van het online uitzenden van de gemeenteraad, iets waar onze partij al sinds de start van deze legislatuur voor ijvert.

Met de coronamaatregelen is het moment niet mogelijk om een gemeenteraad in de raadszaal te laten plaatsvinden m├ęt publiek. Maar nu we ondertussen al aan de derde gemeenteraad toe zijn waar de burgers de besprekingen niet kunnen volgen, drong zich de terechte vraag op van openbaarheid van bestuur. Temeer, omdat de digitale hulpmiddelen bestaan en ondertussen algemeen gangbaar zijn.

h-EERLIJK ZOERSEL is daarom blij dat de gemeente vanmiddag liet weten de gemeenteraad van vanavond live uit te zullen zenden op YouTube. Je kunt de uitzending volgen door op deze link te klikken.

Jos Vekemans (voorzitter h-EERLIJK ZOERSEL): “Het digitaal ter beschikking stellen en uitzenden van gemeenteraden was het eerste agendapunt dat onze fractie ooit heeft geagendeerd op de gemeenteraad. Dat was in januari vorig jaar.

De meerderheid heeft dit toen weg gestemd. Daarop zijn we zelf de audio-opnames op onze YouTube-pagina gaan zetten. Sinds de zomer van vorig jaar staan de audio-opnames ook op de website van de gemeente.

Maar het zou volgens ons nog beter en gebruiksvriendelijker moeten. Zo zou het gericht kunnen beluisteren van een tussenkomst of een agendapunt, volgens ons een absolute meerwaarde zijn voor onze burgers. We vragen dus om hier werk van te maken om vlot te kunnen navigeren naar een agendapunt in de opname.”

Tom Sleeuwaert (fractieleider h-EERLIJK ZOERSEL): “En wanneer de coronatoestanden achter de rug zijn, zien we de reguliere gemeenteraden die plaatsvinden in de raadszaal ook graag uitgezonden. Niet alleen met de audio, maar ook met de beelden erbij. Hopelijk is deze maatregel die naar aanleiding van corona werd genomen een start om gemeenteraden dichter tot bij de Zoerselaar te brengen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.