Wat wordt er op onze adviesraden besproken?

Onze gemeente telt verschillende adviesraden zoals de jeugdraad, de sportraad, de cultuurraad en de GECORO (Gemeentelijke Commissie voor Ruimtelijke Ordening). Adviesraden spelen een belangrijke rol in het gemeentelijke beleid. Ze brengen zelf punten naar voren en/of adviseren het college en de gemeenteraad bij beleidskeuzes.

Maar wist je dat de adviesraden ook toegankelijk zijn voor het publiek? 

Toch was het tot nu toe niet evident om als burger een goed beeld te krijgen wanneer de verschillende adviesraden bijeen komen en waarover ze het precies hebben.

Tom Sleeuwaert (fractieleider h-EERLIJK ZOERSEL): “Daarom vroegen we op de gemeenteraad van november om ervoor te zorgen dat alle vergaderdata duidelijk op de gemeentelijke website zouden komen en dat vergaderingen van de adviesraden, samen met de agenda, gecommuniceerd worden via de gemeentelijke elektronische nieuwsbrief.  Zo kun je je als burger informeren en indien gewenst aanwezig zijn in het publiek tijdens de vergadering van een adviesraad. Dat is bijvoorbeeld relevant wanneer men op de GECORO een project toelicht en bespreekt dat in jouw wijk gepland wordt.”

Schepen Katrien Schryvers, verantwoordelijk voor inspraak en communicatie, beloofde hier werk van te zullen maken.

Eén gedachte over “Wat wordt er op onze adviesraden besproken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.