Welkom Guy!

Guy Schoeters sluit zich aan bij Heerlijk Zoersel. Guy was jarenlang actief bij de (federale) politie en is sinds kort op rust. Voor Heerlijk Zoersel zal Guy de vergaderingen van de politieraad opvolgen.
Dat Guy aansluit bij Heerlijk Zoersel is een gevolg van onze wijkbevraging en de wijkavond die we organiseerden in deelgemeente Zoersel. Hij vertelt er meer over in het interview dat voorzitter Luc Joris met hem had aan het Lindepaviljoen van Zoersel.

Welkom in onze ploeg, Guy! Kun je je even voorstellen?

Jazeker. Ik ben geboren en getogen in Mol, waar ik in mijn jeugdjaren actief was in de scouts. Daarnaast was ik ook monitor bij de CM en speelde ik volleybal.
In Mol heb ik mijn vrouw Inge leren kennen. Zij is oorspronkelijk van Brecht en bracht haar jeugd door in Schilde, maar de vonk is dus in Mol overgeslagen. Ondertussen zijn we al 34 jaar getrouwd. Kort na onze trouw zijn we verhuisd naar Schilde waar Inge gedurende 29 jaar een winkel uitgebaat heeft (Bobijntje). Samen hebben we één zoon: Kristof. Hij is huisarts in huisartsenpraktijk De Ceder in Schilde.
Sinds een jaar of tien wonen we in het mooie, landelijke Zoersel, waar het echt wel leuk wonen is.

Professioneel hebben we een zeker verwantschap, niet?

Klopt. In 1985 ben ik begonnen aan de rijkswachtopleiding in Brussel. Na een aantal jaren dienst in Brussel ben ik gestart bij de gemeentepolitie in Turnhout waar ik een twintigtal jaren interventie heb gereden. Daarna heb ik de overstap gemaakt naar de Federale Politie en ben ik in Wilrijk in de kazerne op de Boomsesteenweg terechtgekomen. Daar heb ik een tiental jaar gewerkt op de noodcentrale om de collega’s op de baan radiofonisch aan te sturen.
Verder ben ik zo’n 25 jaar vakbondsmilitant geweest binnen de politie, om de belangen van mijn collega’s zoveel mogelijk te verdedigen. Sinds kort ben ik op pensioen en heb ik meer vrije tijd.

Wat doe je zoal in je vrije tijd?

We trekken er geregeld op uit met onze camper. Ik ben trouwens ook voorzitter van de camperclub ‘Zwervers Voorkempen’, reisbegeleider bij kampeerclub Pasar (het vroegere Vakantiegenoegens) en bestuurslid bij Pasar Zoersel.
Onlangs heb ik nog een wandeling georganiseerd die hier vertrok, aan het Lindepaviljoen in Zoersel, op enkele honderden meters van mijn voordeur, dus. Hier hebben we eerst de gebeeldhouwde linde bezocht om vervolgens een mooie wandeling te maken in de prachtige omgeving.
Dat we hier nu aan het Lindepaviljoen hebben afgesproken, is dus geen toeval. Onze inwoners mogen terecht trots zijn op het unieke kunstwerk dat gemaakt is door Zoerselse kunstenaars.

Je sluit je nu aan bij Heerlijk Zoersel. Wat trekt je aan in onze partij?

Tijdens mijn carrière bij de politie mocht ik me niet engageren binnen een politieke partij. Toch ergerde ik me geregeld, zoals vele andere burgers, aan de gang van zaken bij de traditionele partijen. Nu ik op pensioen ben en de handen vrij heb, wil ik niet aan de kant blijven staan en wil ik mee mijn schouders zetten onder Heerlijk Zoersel. 
Ik heb jullie leren kennen door de Grote Wijkbevraging die jullie deze zomer hebben georganiseerd. Ik vond dat een schitterend initiatief. Volgens mij is Heerlijk Zoersel de enige partij die oprecht wil weten wat er leeft bij de bevolking. Ik ben daarom ook naar de wijkavond gekomen in De Lindeloo. En ook die avond is me super mee gevallen: alles was zeer goed voorbereid, er was ruimte voor ieders mening en iedereen werd ook uitgenodigd om mee na te denken over concrete voorstellen voor zijn wijk.

Je gaat nu voor ons de vergaderingen van de politieraad opvolgen?

Klopt, ik wil me nuttig inzetten en ik pak natuurlijk mijn ervaring van vroeger mee. Een goede werking van onze politiezone is cruciaal.

Heel veel succes, Guy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.