de brug tussen burger en politiek

Nieuws

Eerste online bestuursvergadering h-EERLIJK ZOERSEL verloopt bijzonder vlot

Het bestuur van h-EERLIJK ZOERSEL vergaderde vanavond voor de eerste keer online. Dit gebeurde uiteraard op die manier omwille van de corona-maatregelen.  De vergadering is bijzonder vlot verlopen en er stelden zich geen technische problemen.  Dit boezemt vertrouwen in voor de gemeenteraad van april die ook voor de eerste keer volledig digitaal zal verlopen.

“Het was voor iedereen even wennen, ook voor mij. Ik had nog geen online vergadering via Zoom gehouden tot vorige week. Toen hebben we met enkele bestuursleden een testsessie gehouden. Ook die verliep bijzonder vlot,” zegt Jos Vekemans (voorzitter h-EERLIJK ZOERSEL).

Tom Sleeuwaert (fractieleider h-EERLIJK ZOERSEL): “Op basis van deze test heb ik een handleiding uitgewerkt voor de bestuursleden. We zijn vanavond ook iets vroeger dan gebruikelijk gestart om eventuele technische euvels uit de wereld te helpen. Maar die waren er gelukkig niet.”

Hoewel er over een aantal agendapunten een goed inhoudelijk debat werd gevoerd, verliep de vergadering zeer vlot. Sterker nog: ze was sneller afgelopen dan anders.

Jos Vekemans: “Online vergaderen vraagt iets meer discipline dan vergaderen rond een vergadertafel. Het woord vragen en krijgen, is iets wat je vooraf best afspreekt, maar dat hadden we gedaan en dus kon ieder zijn zeg doen, reageren en voorstellen formuleren. Het enige jammere aan online vergaderen, is dat je niet gezellig kunt ‘navergaderen’ in een Zoerselse horecazaak. Maar dat maken we op een later moment zeker nog goed. Nu gaat veiligheid boven alles. Daarom klinkten we op het einde van de vergadering virtueel op ieders gezondheid.”

h-EERLIJK ZOERSEL heeft er alle vertrouwen in dat de komende gemeenteraad vlot zal kunnen verlopen en maakte reeds vorige week de handleiding voor de bestuursleden ook al over aan de gemeente. Op die manier moet het warme water niet opnieuw uitgevonden worden voor de zitting van de gemeenteraad.  Samen sterk tegen corona!

  1. Marina Monsieur

    Fijn dat jullie bekwame mensen in het bestuur hebben zoals Tom die vooruitziend is en al een handleiding op voorhand uitschrijft. Niet iedereen is even thuis in dit soort zaken. Ik zou die handleiding misschien ook nog kunnen gebruiken šŸ™‚

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.