De Kapel huren, wordt (iets) goedkoper voor verenigingen

Op de gemeenteraad van maart stelde h-EERLIJK ZOERSEL voor om de kost voor het gebruik van de Kapel veel lager te maken voor verenigingen. 
Naar aanleiding van de bespreking van de tarieven voor het gebruik van gemeentelijke infrastructuur, stelde onze fractie deze vraag opnieuw. 


De meerderheid gaf aan dat ze de huurprijs voor verenigingen in het weekend zal verminderen met 25%. Een stap in de goede richting, maar dan nog betaal je als vereniging 375 euro per dag. h-EERLIJK ZOERSEL wil af van deze hoge tarieven.

h-EERLIJK ZOERSEL bracht de problematiek van de hoge gebruikstarieven van de Kapel reeds in maart op de gemeenteraad. 

Jos Vekemans (voorzitter h-EERLIJK ZOERSEL): “Op dit ogenblik betaal je als vereniging op een dag in het weekend 500 euro voor het gebruik van de Kapel (zaal en foyer) met de keuken. Dit is voor de meeste verenigingen niet haalbaar. Dat is goed te zien in de reservaties: de zaal wordt maar 42% van het jaar gebruikt, en dan nog in hoofdzaak door de gemeente zelf. Verenigingen maken nog geen 20 dagen per jaar gebruik van de Kapel.”

Fractieleider Tom Sleeuwaert: “Daarom stelden we voor om de prijzen voor verenigingen structureel te laten zakken. Dit hoeft niet volledig gratis te zijn, maar tegen een haalbaar tarief. 
We zijn blij dat de meerderheid nu een eerste stap zet in de verlaging van de tarieven. In de weekends zullen verenigingen voortaan 25% minder moeten betalen. De prijs zakt zo van 500 naar 375 euro als je als vereniging de kapel met foyer en keuken wil gebruiken.”

h-EERLIJK ZOERSEL riep op de gemeenteraad op om de prijzen nog drastischer te laten zakken. Wanneer de prijs geen onoverkomelijke drempel meer is, zullen meer verenigingen vaker gebruik maken van de zaal. Je helpt er de verenigingen mee verder, je laat Zoersel bruisen en je krijgt er zelfs meer inkomsten mee binnen (zelfs al is de bijdrage bescheiden) dan wanneer je slechts enkele verhuurdagen aan een veel te hoog tarief hebt. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.