Kringlooppark wordt tot 4 keer duurder

De Zoerselaar gaat in de toekomst 4 keer meer moeten betalen voor groenafval, houtafval en zuiver steenpuin dat hij naar het containerpark brengt. Een forse prijsstijging die ook in de andere gemeenten van Igean Regio Noord zal worden toegepast.

h-EERLIJK ZOERSEL toonde met voorbeelden van andere gemeenten aan dat we veel meer betalen dan in gemeenten die niet zijn aangesloten bij Igean Regio Noord. Dat noch de burgemeester, noch de klimaatschepen het nodig vonden om de politieke fracties hier vooraf over in te lichten, is een grove nalatigheid.

Voorzitter Jos Vekemans: “We staan als lokale partij achter het principe ‘De vervuiler betaalt’, maar het moet wel menselijk blijven. Dat er voor grof vuil en andere fracties die een hoge verwerkingskost kennen, een prijsstijging wordt doorgevoerd, daar kunnen we ons nog iets bij inbeelden. Maar een lineaire stijging van alle betalende fracties van 25% op 2 jaar tijd, is wel erg veel.

Dit verdwijnt echter in het niets als we de prijsstijging van zuiver steenpuin, houtafval en groenafval bekijken: de Zoerselaar gaat hier maar liefst 4 keer meer voor moeten betalen dan nu. Dit is voor ons onaanvaardbaar.”

Fractieleider Tom Sleeuwaert: “De verschillen met omliggende gemeenten worden wel erg groot op die manier. Zo betaal je in Zandhoven maar de helft voor hout- en steenafval. En groenafval is er met uitzondering van stronken zelfs volledig gratis. En als we kijken naar Ranst, een gemeente die valt onder Igean Regio Zuid, zien we dat ook daar niets moet betaald worden voor groenafval. Zelfs voor houtafval moet je daar niets betalen.

We kunnen ook niet begrijpen dat dergelijke prijsstijgingen zomaar door onze gemeentelijke vertegenwoordigers worden goedgekeurd op het adviescomité milieu en de Raad van Bestuur van Igean. Je zou toch verwachten dat, wanneer een dergelijke prijsstijging op de agenda van Igean staat, klimaatschepen Marc de Cordt (Groen) of burgemeester Liesbeth Verstreken (N-VA) even de Zoerselse politieke fracties voorafgaandelijk op de hoogte brengt. Dat is een grove nalatigheid. Nu lag deze prijsstijging voor op de gemeenteraad van november en het enige wat we nog konden doen, was erover stemmen. Aanpassingen waren niet meer mogelijk, want anders zouden de tarieven niet meer gelijk lopen met andere parken van Regio Noord.”

h-EERLIJK ZOERSEL stemde tegen de prijsverhoging.

2 gedachten over “Kringlooppark wordt tot 4 keer duurder

  1. Ik snap niet dat die Marc nog in de politiek kan blijven..u spreekt van nalatigheid,dat is niet de eerste keer,…voor mobiliteit wuifde hij ook alle problemen weg…. dankzij mevr schrijvers moest hij dan wel iets ondernemen…..typisch groen….

  2. Voor alles wat gerecycleerd kan worden zou het kringlooppark m.i. gratis moeten zijn. Immers we doen ons best om onze spullen naar daar te brengen, mileuvriendelijk te handelen en bovendien betalen we nadien al voor de nieuwe producten na de recyclage !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.