De Markey: een dorpszaal op maat van de verenigingen

h-EERLIJK ZOERSEL wil een alternatieve locatie voor de dorpszaal. We stellen twee alternatieven voor die een pak goedkoper zijn. Zo kan de bestaande parochiezaal grondig gerenoveerd worden voor een kwart van de prijs.
Ook de villa Markey is een goed alternatief. De toneelvereniging die de villa nu gebruikt voor repetities en stockage heeft hierdoor op dezelfde plaats de ruimte om effectief op te treden. Een naam voor de zaal moeten we niet ver zoeken: De Markey, genoemd naar de actrice die de gemeente 2,2 miljoen euro schonk in haar erfenis als ze haar woning een culturele bestemming zou geven.
h-EERLIJK ZOERSEL vindt ook dat de gemeente moet vertrekken van de noden van de verenigingen, want het heeft geen zin om meer dan 1,8 miljoen euro uit te geven als de geplande nieuwe dorpszaal niet voldoet. Zonde van het geld.

Achtergrond:
De dorpszaal die de gemeente nu wil plaatsen aan de Halse pastorij heeft geen draagvlak bij de inwoners omdat hierdoor de historische pastorijtuin bijna volledig verdwijnt. De zaal is ook een achteruitgang ten opzichte van de bestaande parochiezaal.  Zo bevinden alle toiletten zich ondergronds, met uitzondering van één mindervalidetoilet. De keuken is de helft kleiner dan de bestaande zaal en is amper uitgerust. In de laatste versie van de plannen was er zelfs geen spoelbak of kookvuur voorzien. Verder is er geen aparte laad- en loszone zoals in de huidige zaal. Dit betekent dat artiesten, traiteurs, de brouwer, enz. via de hoofdingang moeten gaan, ook als er activiteiten plaatsvinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.