Waarom vist de gemeente Zoersel naast de Europese subsidies voor de dorpszaal?

De gemeente Zoersel heeft voor de bouw van de dorpszaal in Halle ingetekend op een Europees subsidieprogramma dat innovatieve energieoplossingen ondersteunt.

Op het dak van de pastorij komen thermische zonneleien die geconnecteerd worden met een ijswaterbuffersysteem dat in de kelder van de nieuwe zaal zal komen. Een oplossing die minder rendabel is dan een klassiek systeem. Bovendien is het systeem ook veel duurder dan een reguliere oplossing. Met de subsidies hoopt de gemeente de serieuze investering grotendeels terug te bekomen.

Hiervoor moet ze het systeem opleveren zoals ze dat heeft opgegeven bij de subsidieaanvraag. Maar hier loopt het mis.

De technische oplossing die werd uitgewerkt is niet conform het aanvraagformulier. De gemeente Zoersel loopt hiermee een risico van maar liefst 250.000 euro die ze niet gesubsidieerd zal krijgen.

h-EERLIJK ZOERSEL wijst de gemeente hier reeds op sinds augustus 2019. De gemeente blijft echter beweren dat alles nog steeds in orde is, terwijl de feiten haar tegenspreken. Het is schrijnend dat N-VA Zoersel, die zich graag presenteert als ‘leidende partij’, de kop zo hardnekkig in het zand steekt.

Van een verantwoorde beleidspartij verwachten we dat ze alle risico’s tot een minimum herleidt. Het vingerwijzen naar de oppositie dat zij verantwoordelijk is voor een aantal maanden vertraging in het dossier en dat daardoor de subsidies in gevaar komen, is grotesk, aangezien de gemeente Zoersel reeds uitstel heeft bekomen.

In deze video legt fractieleider Tom Sleeuwaert (h-EERLIJK ZOERSEL) uit hoe de vork echt in de steel zit. Hij toont aan waar het misloopt en hoe het bestuur bewust aan desinformatie doet naar de subsidiërende overheid, de gemeenteraadsleden en de burgers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.