Nieuwe hondenlosloopzone aan de Boshuisweg

Goed nieuws voor alle hondeneigenaars: tegen de zomer komt er een nieuwe hondenlosloopzone aan de Boshuisweg.
 
Deze ligt op het grondgebied van Zandhoven, maar is makkelijk bereikbaar via het wandelpad naast restaurant “In de Wandeling”. De nieuwe hondenlosloopzone wordt maar liefst 3500 m² groot.
 
h-EERLIJK ZOERSEL ijvert al jaren voor hondenlosloopzones in onze gemeente. In 2019 opende de eerste aan de Akker in Sint-Antonius.
 
De geplande losloopzone in Halle aan de Blokskens geraakt maar niet gerealiseerd. Vanuit de oppositie vroegen we om ze te verplaatsen naar de Halmolenweg, maar daar wilde de meerderheid niet van weten. Meer dan een jaar later is er nog steeds geen schot in de zaak.
 
Jos Vekemans (voorzitter h-EERLIJK ZOERSEL): “We roepen de meerderheid op om meer energie te steken in het realiseren van hondenlosloopzones in onze gemeente. We vragen ook om, wanneer de zone aan de Boshuisweg gerealiseerd wordt door de gemeente Zandhoven, deze zone goed aan te geven voor de vele wandelaars in de buurt van Zoerselbos. De losloopzone is immers een serieuze meerwaarde voor de vele hondeneigenaars en zal ook een troef zijn voor de Zoerselse horecazaken in de buurt.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.