Massale vraag naar hondenlosloopzone aan Dwergenbos

Een berichtje van Hans Schuermans op de Facebook-groep ‘Ge zijt van Zoersel als …’ leidde maandag tot een eindeloze reeks positieve reacties. Hij stelde voor om aan het Dwergenbos een hondenlosloopzone in te richten.
h-EERLIJK ZOERSEL had een soortgelijk voorstel reeds eerder gedaan aan de meerderheid, maar het viel toen op een koude steen. Omwille van de massale reacties legt h-EERLIJK ZOERSEL het idee opnieuw op de politieke tafel. “Als de politieke wil er is, is dit mogelijk.”

Hans Schuermans postte maandag dit bericht op de Facebookgroep ‘Ge zijt van Zoersel als …’:

“Gisteren waren we met enkele leden van het gezin en onze honden aan het nieuw aangelegde speelterrein achter het skatepark. Terwijl onze dochter en een vriendinnetje aan het rondhossen en aan het spelen waren op de bergjes, in- en uit de tunnels liepen, kropen en speelden op de vele hindernissen op en het rond het water, waren mijn vrouw en ik het bord aan de inkom aan het lezen wat betreft de verdeling van het terrein. En blijkbaar is voor gedeelte D nog niet echt bepaald wat er met gaat gebeuren. Zou het niet leuk zijn dat in deze best wel grote zone een mooie omheinde hondenspeelweide komt. Ook met een watergedeelte, een paar bergjes, een paar zitbanken en vuilbakken waar onze huisdieren leuk kunnen samen ravotten, terwijl de kinderen aan het spelen of aan het skaten zijn in de buurt.”

In geen tijd reageerden meer dan 100 mensen positief op het bericht.

Jos Vekemans, voorzitter h-EERLIJK ZOERSEL: “De locatie is inderdaad ideaal gelegen, goed bereikbaar en perfect in combinatie met het speelterrein voor de kinderen dat iets verder ligt. We hebben in december 2019 reeds een soortgelijk voorstel gedaan tijdens de gemeenteraad. Het gebied van het Dwergenbos is zeer uitgebreid. Op termijn komt er naast het bestaande speelterrein ook een speelbos. We stelden voor om een stukje van het gigantische terrein om te toveren tot een hondenlosloopzone of vlak in de buurt een zone in te richten. Zo zouden, terwijl de kinderen zich uitleven op het speelterrein (en later in het speelbos), de honden vrij kunnen rondlopen in een omheinde zone.”

Het voorstel viel echter op een koude steen. Zowel schepen voor Openbare Werken Danny Van de Velde (N-VA) als schepen voor Dierenwelzijn Michaël Heyvaert (N-VA) antwoordden tijdens de gemeenteraad dat een hondenlosloopzone niet verzoenbaar is met de speelzone van het Dwergenbos.

Daniël Talpe, ondervoorzitter h-EERLIJK ZOERSEL: “De massale reactie op het bericht toont aan dat heel veel Zoerselaars deze locatie ideaal vinden. We roepen de meerderheidspartijen daarom op om dit voorstel opnieuw te bekijken en het niet bij voorbaat van tafel te vegen. Als de politieke wil er is, wordt er zeker een oplossing gevonden op of in de nabije omgeving van het Dwergenbos.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.