Gemeentelijke rattenvangers zullen opnieuw mogen optreden op privédomein

Eindelijk! In de toekomst zullen de gemeentelijke rattenvangers opnieuw kunnen optreden op privédomein wanneer burgers rattenproblemen melden. Dat besliste de Zoerselse gemeenteraad gisteravond op voorstel van de oppositie. De rattenvangers zullen hierbij gebruik maken van zogenaamde slimme rattenvallen.

Het voorstel om het takenpakket van de gemeentelijke rattenvangers uit te breiden agendeerde h-EERLIJK ZOERSEL reeds in augustus 2020 samen met Vlaams Belang en CD&V.  De aanwezige leden van de meerderheid stemden toen tegen na de stemdoctrine die door N-VA Zoersel was opgelegd. 

Jos Vekemans (voorzitter h-EERLIJK ZOERSEL): “Een onbegrijpelijke beslissing, want er is sindsdien ook geen enkel nieuw initiatief meer genomen door de meerderheid om de rattenproblematiek aan te pakken. Het starre standpunt bleef: wij grijpen niet in bij rattenproblemen op privédomein, ook niet wanneer burgers dit melden. Ratten trekken zich echter niks aan van perceelsgrenzen.”

CD&V Zoersel agendeerde het punt opnieuw op de gemeenteraad van april, samen met een voorstel om zogenaamde slimme rattenvallen aan te kopen en in te zetten. Dit zijn gifloze rattenvallen die zo goed als geen andere diersoorten doden.

Het voorstel kreeg de steun van h-EERLIJK ZOERSEL, Vlaams Belang, CD&V en onafhankelijk schepen Cindy Van Paesschen. De meerderheidspartijen N-VA, Open VLD en Groen stemden opnieuw tegen.

Vekemans: “We zijn blij dat het gezond verstand eindelijk heeft gezegevierd. De gemeentelijke rattenvangers gaan zodra de slimme rattenvallen zijn aangekocht terug op privédomein kunnen optreden. We vragen burgers om elk rattenprobleem te blijven melden bij de gemeente.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.