Een Zoerselcheque voor elke Zoerselse volwassene

Nu blijkt dat de coronacrisis langer duurt dan iedereen had gehoopt doen h-EERLIJK ZOERSEL en Vlaams Belang opnieuw een voorstel om de zwaar getroffen Zoerselse middenstand te ondersteunen. 

Dit door middel van de uitgifte van een Zoerselcheque t.w.v. 10 euro die gebruikt kan worden in de aangesloten Zoerselse handelszaken. Elke Zoerselse volwassene zou met ons voorstel 1 cheque krijgen. Dit betekent een kostenplaatje van maximum 170.000 euro. De helft van dit bedrag wordt echter gerecupereerd uit een eerder voorstel van de meerderheid om getroffen Zoerselse ondernemers een hinderpremie van 500 euro uit te keren. Door het geringe aantal uitgekeerde premies is er daar een ‘overschot’ van 88.000 euro. Slechts 73 van de 250 zaken die in aanmerking kwamen, vroegen de hinderpremie aan. Heel wat zaken mochten geen aanvraag indienen, en dus bereikte de hinderpremie maar een fractie van de Zoerselse ondernemers.

Tom Sleeuwaert (fractieleider h-EERLIJK ZOERSEL): “Wij pleiten al langer voor de opwaardering van de Zoerselcheque. Reeds in april 2020 legden we dit voorstel neer op de gemeenteraad. Mits enkele kleine bemerkingen steunde alleen Vlaams Belang toen ons voorstel. Nu iedereen ziet dat de coronacrisis blijft duren, hopen we nu op de voltallige steun van de gemeenteraad. De speciale Zoerselcheque zal dan ook slechts een geldigheidsdatum hebben tot 31/12/2020. Net om ervoor te zorgen dat de Zoerselaar snel zijn cheque zal gaan besteden.

Wouter Bollansée (Vlaams Belang): “De éénmalige premie van de gemeente, die dus niet veel succes kende, zal niet volstaan. Op korte termijn moet de Zoerselse middenstand extra zuurstof krijgen. Samen met h-EERLIJK ZOERSEL zullen we dit punt dus opnieuw op de agenda zetten. Op deze manier pompen we 170.000 euro in de Zoerselse economie en krijgt elke Zoerselse volwassene 10 euro extra koopkracht. We roepen de Zoerselaar ook op de Zoerselcheque specifiek te besteden in sectoren die het zeer moeilijk hebben zoals bv. de horeca.”

h-EERLIJK ZOERSEL en Vlaams Belang zijn er tevens van overtuigd dat op deze manier de Zoerselaar zijn lokale handelaar niet éénmalig maar blijvend leert kennen. Tevens zal ook de Zoerselcheque dan eindelijk de aandacht krijgen die hij verdient.

Het bestuur moet deze actie in een ruimer geheel kaderen, ook hier zullen we de nodige voorstellen rond doen. De twee oppositiepartijen hopen op de constructieve medewerking van de andere partijen op de volgende gemeenteraad om dit voorstel  goed te keuren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.