GECORO wordt nu ook betrokken bij klimaatplan

Het klimaatplan dat in het voorjaar in verschillende versies werd voorbereid, ging eind juni voor onbepaalde tijd de schuif in. Het voldeed niet aan de verwachtingen van Europa. De meerderheid vroeg en kreeg uitstel om te werken aan een beter plan.
h-EERLIJK ZOERSEL is blij dat de meerderheid is ingegaan op ons voorstel om ook de GECORO een belangrijke rol te laten spelen in de uitwerking van het klimaatplan.

Voor de uitwerking van de verschillende versies van het klimaatplan die in het voorjaar circuleerden had de gemeente naast de MINA-raad (milieu- en natuurraad) ook de jeugdraad, de welzijnsraad en de Wereldraad betrokken.

De GECORO (gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening), de adviesraad die zich buigt over dossiers en de visie met betrekking tot ruimtelijke ordening, was  echter niet betrokken bij de uitwerking van het klimaatplan dat in mei werd geagendeerd.

Tom Sleeuwaert (fractieleider h-EERLIJK ZOERSEL): “We vonden het vreemd dat de GECORO hier niet in betrokken was. Deze adviesraad had met haar deskundigheid hierin volgens ons een cruciale bijdrage kunnen leveren, temeer omdat heel wat acties te verwachten zijn op vlak van ruimtelijke ordening. Het was verwonderlijk, omdat we in de beleidsintenties konden lezen dat het nieuwe bestuur de GECORO meer wilde betrekken, ook bij zaken die niet wettelijk voorzien zijn.”

h-EERLIJK ZOERSEL stelde daarom op de gemeenteraad van mei voor om ook de GECORO expliciet een rol te geven in de klimaatoplossingen die de gemeente de komende jaren moet uitwerken.

Het gemeentebestuur volgt nu dit standpunt en zal in de uitwerking van het nieuwe klimaatplan de GECORO actief betrekken. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.